61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon'da yerel seçim sonuçları açıklandı. Trabzon'da 19 belediyenin 17'si AK Parti bünyesine katıldı. Bu yıl alınan karar ile büyükşehir olarak ilan edilen Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ilk belediye başkanı AK Parti'den Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu oldu. Büyükşehir olmasıyla birlikte yeni bir ilçeye de kavuşan Trabzon'da yeni ilçe Ortahisar'ın belediye başkanı yine AK Parti'den Ahmet Metin Genç oldu. 

MEVCUT BELEDİYE ORTAHİSAR'A 

Ancak yeni kurulan Ortahisar Belediyesi'nin bir binaya sahip olmaması tartışmaları beraberinde getirdi. Trabzon'un büyükşehir olarak açıklanmasından sonra Ortahisar için belediyecilik anlamında tam hizmet verecek herhangi bir binanın olmaması sonucu Trabzon Belediyesi'nin mevcut binası Ortahisar Belediyesi'ne devredileceği belirtildi. 

İLGİNÇ BİR ÇÖZÜM 

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin yeni bir bina yapacağı açıklandı. Ancak bu sürecin hemen olmayacağını belirten yetkililer ilginç bir çözüme gitti. Mevcut belediyenin büyükşehir için  yeni bir bina yapılana kadar Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi olarak görev yapacağı açıklandı.

TEK BELEDİYE İKİ BAŞKAN 

Ortahisar Belediyesi'nin ilk başkanı Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun bir üst katında görev yapacağı belirtilirken büyükşehir belediye başkanı Gümrükçüoğlu'nun bir alt katta görevini yapacağı kaydedildi. Öte yandan bu uygulamanın eşi benzeri olmadığı da ifade edildi.

BÜYÜKŞEHİR VE ORTAHİSAR BELEDİYELERİ GEÇİCİ OLARAK AYNI BİNADA HİZMET VERECEK

 Belediye personeline ve Trabzon halkına yeni bir büyükşehir belediye binası kompleksi yapılacağının müjdesini veren Gümrükçüoğlu, "Yine bizim evladımız iyi yetişmiş bir kardeşimiz soyadı gibi genç olan Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç, mevcut belediye binasında üçüncü katta hizmete başlayacak. Allah izin verirse ben sizlere büyük bir büyükşehir belediye kompleksi de yapacağım. Şimdilik Ortahisar belediyemizle birlikte kardeş kardeş faaliyet göstereceğiz" ifadelerini kullandı.