61SAAT HABER SERVİSİ - Olayla ilgili Karakaş’ın üyesi olduğu Bem-Bir-Sen yazılı bir açıklama yaptı. Ben-Bir-Sen İl Başkanı Muammer Şahin, saldırıyı şiddetle kınarken, olayı ise şu şekilde anlattı: 
“Ortahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde görev  yapan üyemiz M. K.’ya karşı önce sözlü daha sonra fiziki saldırı yaparak darp ettiler. Saldırıda yaralanan M. K.’nın yüzünde ve kulağında darp izleri nedeniyle KTÜ Tıp Fakültesi Acil Servisinde uzun süre gözlem altına alınmıştır” 
Şahin açıklamasına şu şekilde devam etti: “Ben-Bir-Sen olarak Cuma günü hak ve adaleti kollayarak görev yapan, üyemizin yanına gelerek onu töhmet altında bırakacak sözler söyleyen ortalığı karıştırıp giden bu kişiler olayın devamında Pazartesi günü yine üyemizin yanına gelerek önce sözlü sonra fiziki müdahalede bulunan bu şahısları şiddetle kınıyoruz. Artık yaşanan bu olaylara dur deme vakti gelmiştir. 
Saldırıyı gerçekleştirenlerin gerekli cezaları almaları için haklarında yasal süreç başlatılması ve sürecin caydırıcı bir sonuca ulaştırılmasının kamu vicdanı açısından kaçınılmaz olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz”