61SAAT HABER SERVİSİ


31 Mart seçimleri yaklaşıyor. Bugünlerde meclis üyelikleri konusunda büyük bir yarış var. Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı hazırladığı 37 kişilik listeyi Ak Parti Trabzon İl Başkanlığında tartışmak üzere hazırladı. Ayrıca 37 kişilik de yedek  bir liste oluşturulduğu öğrenildi. 

Ön çalışma olarak hazırlanan 37 kişilik listede önemli konulardan bir tanesi de sıralama. 2014 seçimlerinde AK Parti’den 25 meclis üyesi seçilmişti. Oy düşüşü yaşanmazsa 25 kişi tekrar meclise girecek. Yani herkes ilk etapta ilk 25’in içersinde olmak istiyor. 
Yeni hazırlanan listede eski listede olan fakat yeni listede olmayan 13 kişi var. Bunların yani yeni listede olmayanların arasında Belediye Başkan yardımcılığı yapan 3 kişi (Firar Bayrak, Abdullah Uraloğlu Kemal Çoban) da var. İşte geçtiğimiz dönem meclis üyesi olan fakat yeni dönemde silinen isimler:

Abdullah Uraloğlu
Ahmet Yıldız
Aslıhan Bezirganoğlu Temren
Aydın Gürsoy
Cemal Tonyalı
Firar Bayrak
Galip Hacıoğlu
Hacı Kaya
Halil İbrahim Aydın
Havva Gümüş
Kemal Çoban
Seyfullah Kınalı
Sezgin Yılmaz

Geçtiğimiz dönem mecliste olmayan fakat 37 kişilik listeye yeni giren isimler de şu şekilde:

Ahmet Yüksel Gülay
Ayfer Cihan
Behlül Karakaş
Cihan Akyüz
Coşkun Şahin
Enis Ramazanoğlu
Ferhan Taras
Gülnur Pekin
Gürsel Neşet Karahasan
Hacer Öztürk
Hayati Yavuz
Hayrullah Baytar
Hüseyin Canım
Hüseyin Yılmaz
İlker Genel
Mustafa Kurt
Mustafa Yaylalı
Nihat Akyüz
Nurten Şahin 
Orhan Birinci
Osman İsaoğlu
Osman Uzun
Sinan Baysal
Zafer Ofluoğlu

Bu arada 3 meclis üyesi de istifa etmişti. Süleyman Aydoğdu’nun yerine Turan Terzi yedekten gelmişti, Mehmet Karaoğlu’nun yerine Cemal Tonyalı gelmişti, Hatice Öztürk’ün yerine de Hacı Kaya gelmişti.

37 Kişilik Ortahisar listesinin ilk 7 sırasındaki isimler Büyükşehir meclisine gidecek. Ak Parti’de geçtiğimiz dönemde 5 kişi AK Parti’den gelmişti.  İlk 7 kişiye Ak Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu özel önem gösteriyor. Başkan Vekilliği için eğer seçilirse Zorluoğlu, Ortahisar veya diğer ilçelerden seçeceği ismi başkan vekili yapacak.

İşte taslak liste...