61SAAT HABER SERVİSİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı  temel atma törenine Bakan Soylu’nun yanısıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu,  Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti  İl Başkanı Haydar Revi, CHP İl Başkanı Turgay Güngör, Ortahisar Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Kamu Kurumlarının Müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

HİKAYESİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ
Törenin ilk olarak açılış ve selamlama konuşmasını Başkan Genç, yaptı. Genç, “Ortahisar’ımız büyükşehir yapılanmasından sonra, temelini atacağımız alanla birlikte bu şehrin en büyük ilçesinin kimliğini teşekkül ettirecek. Bir ilave meydan ve yaşam alanı ile birlikte şehrimize çok önemli bir yatırım olacak. Ben bu yatırımın bu safhaya gelene kadar, her yatırımda olduğu gibi hikayesi olduğunu biliyoruz. Önemli katkı sağlayanlar olduğunu belirtmek istiyoruz. Başlangıçta kıymetli meclis üyelerimizle karar aldık. Akabinde Kıymetli Büyükşehir Belediyemiz ve meclis üyelerimizle karar aldık. Daha sonra TOKİ’den satın aldık. Mükemmel bir proje gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Bu alanda bu projeyle birlikte sadece hükümet konağı yapmıyoruz, belediye binası yapmıyoruz, şehrimizin layık olduğu gibi yeni bir yaşam alanı inşa ediyoruz. bu projemizin iller bankası, TOKİ Boyutunda olduğu gibi sayın Valimizin önderliğinde, Ankara’da çok kıymetli vekillerime tüm şehrimiz adına bir kez daha teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Bu işler bireysel manada bir kişinin koşup kovalayacağı işler değil. Büyük bir yatırımı gerçekleştiriyoruz” dedi. 

VERİMLİ HİZMET… 
Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu ise, “Ortahisar Belediyesi ve Kaymakamlığının aynı bahçe içinde kullanacağı bu alan, yeni bir yaşam alanı yeni bir hizmet alanı olacaktır. Kurumlaşma sürecinde olan Ortahisar Kaymakamlığı ve Belediyemizin çok daha etkin ve verimli hizmet vereceği alan haline gelecektir. Tarihi bir alanda bulunması sebebiyle çok önemli cazibe noktası olacaktı” dedi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU, 'TRABZON'DA EKİP RUHU VAR'

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise, “Trabzon’un nasıl birlikte olduğunu, dünya şehri olmasını göstermesi münasebetiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyor, büyük hizmetlere vesile olsun” dedi. AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’da, “Trabzon’da ekip ruhuyla, sayın bakanımızın öncülüğünde Trabzon’u nice hizmetlerle buluşturmak için söz verdik. Burada Ortahisar’ın hizmet eksikliğini giderecek alana kavuşuyoruz” diye konuştu.

YAVUZ, ''BAKAN SOYLU'YA DESTEKLERİNDEN TEŞEKKÜR EDERİZ''

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “Sosya devlet olmak vatandaşa hizmeti en iyi şekilde sunmak anlamına gelir. Başta Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun her bir aşamasında bire bir farkında olarak, proje aşamasında ki destekleri, buranın kamulaştırması, ödenekte ki tahsisi destekleriyle bu güzel projleer hayata geçirilecek. İkisi eş zamanlı başlayacak ve eş zamanlı bitecek. Trabzon Ortahisar çok güzel iki tesise kavuşacak” ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU: 2018 SONUNDA YAPMA KARARLILIĞI İÇİNDEYİZ
Siyaset aslında bir yönüyle eser bırakmaktır. Arkasında eser bırakmayan hiç birmakamın mevkinin değeri söz konusu değildir. Burada güzel bir eserin, Ortahisar Hükümet Konağı ve Belediye Binalarının temelini atmak için bir aradayız. Her iki binanın açılışını inşallah 2018 sonunda yapma kararlığı içindeyiz. Zağnos Vadisi 4. Etapta her iki binayı eş zamanlı tamamlamış olacağız. Trabzon hakikaten güzel hizmetlerle buluşmaktadır. Bu iki eser, hem burada yaşayan vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almasını sağlayacak. Biz Türkiye’de yaptığımız eserlerde, Kaymakamlık binalarında şunu ön görüyoruz. Yerel Mimari. Belediye Başkanımız ile anlaştık. İş Çabuk olsun diye projeye onay verdim. Burada ki Kaymakamlık Yerel mimari ile olacak. Zaman almasın diye böyle bir adım atmış olduk. İki bina da bir birine uyumlu şekilde vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Bugün bir şehit cenazesinden geliyoruz. Albayımızı Ahirete o müjdelendiği cennete uğurladık. Vatan sever toprağını bağlı insanlar. Orada nasıl hizmet yaptıklarını şahit olan evladınız olarak söylüyorum. Onların hakkı ödenmez. Onlar kadar bu meselelere büyük sorumlulukla yaklaşan, acılarını içine gömen, özellikle altını çözerek söylemek istiyorum ki göz yaşlarının görülmemesini, başkaları tarafından hissedilmemesini isteyen ailelerine minnettarız. Büyük mücadele veriyoruz. Eğer cenazedeyse, telefon açmışta baş sağlığı dileklerimizi iletiyorsak ailelerin o vakur duruşları, vatan sağ olsun sözleri, bana müsaade ederseniz bende gitmek isterim diyen büyük duruşları her biri bize büyük bir ders olmaktadır.

BAKAN SOYLU, ÖZETLE ŞU ŞEKİLDE KONUŞTU: 
Siyaset aslında bir yönüyle eser bırakmaktır. Arkasında eser bırakmayan hiç birmakamın mevkinin değeri söz konusu değildir. Burada güzel bir eserin, Ortahisar Hükümet Konağı ve Belediye Binalarının temelini atmak için bir aradayız. Her iki binanın açılışını inşallah 2018 sonunda yapma kararlığı içindeyiz. 

Zağnos Vadisi 4. Etapta her iki binayı eş zamanlı tamamlamış olacağız. 
Trabzon hakikaten güzel hizmetlerle buluşmaktadır. Bu iki eser, hem burada yaşayan vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almasını sağlayacak. 
Biz Türkiye’de yaptığımız eserlerde, Kaymakamlık binalarında şunu ön görüyoruz. Yerel Mimari. Belediye Başkanımız ile anlaştık. İş Çabuk olsun diye projeye onay verdim. Burada ki Kaymakamlık Yerel mimari ile olacak. Zaman almasın diye böyle bir adım atmış olduk. İki bina da bir birine uyumlu şekilde vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. 
Bugün bir şehit cenazesinden geliyoruz. Albayımızı Ahirete o müjdelendiği cennete uğurladık. 

Vatan sever toprağını bağlı insanlar. 

Orada nasıl hizmet yaptıklarını şahit olan evladınız olarak söylüyorum. Onların hakkı ödenmez. Onlar kadar bu meselelere büyük sorumlulukla yaklaşan, acılarını içine gömen, özellikle altını çözerek söylemek istiyorum ki göz yaşlarının görülmemesini, başkaları tarafından hissedilmemesini isteyen ailelerine minnettarız. Büyük mücadele veriyoruz. 
Eğer cenazedeyse, telefon açmışta baş sağlığı dileklerimizi iletiyorsak ailelerin o vakur duruşları, vatan sağ olsun sözleri, bana müsaade ederseniz bende gitmek isterim diyen büyük duruşları her biri bize büyük bir ders olmaktadır.

BERABER İFTAR YAPIK
Aydoğan Paşamız ile o akşamda beraber iftar yaptığımızda orada söyledim. Yan yana yaptık iftarı. Dedim ki biz bu kadar değiliz. Burada sizin yanınızda sizin görmedikleriniz var. Bu ülke için şehit olanlar var. Nerede bu mücadeleyi yaparsanız yapın hiçbir zaman yalnız değilsiniz. Şuna da 6 bin 200 kişi ile başladığımız ülkemizin önemli operasyonlarından biri olan Lice’de gerçekleştirilen operasyon devam ediyor. Yaklaşık 10 bin kişi ile devam ediyor. Diyarbakır ile Bingöl arasında orada evlatlarımız bu mübarek Ramazan günü içinde bir taraftan uyuşturucu belası ile ülkemizi karşı karşıya bırakmaya çalışan terör örgütü ile mücadele ediyor. Geçen sene o tarlaların bir çoğunda kenevir ekiliydi. Şimdi o imkana sahip olamadılar o tarlaların bir çoğunda buğday ekili. Güvenlik kuvvetlerimizin bu yüksek azmi ve kararlılığı sonucunda gerçekleşmektedir. Orada ki mücadelemiz bilmenizi istiyorum ki Diyarbakır, Bingöl, Koçaköy o etrafta gerçekleşen 10 bin yiğit evladımızla devam etmekte. Aydoğan Paşamızla ile birlikte Çakır Söğüt’teydik. 4 taburdan müteşekkildir. 4 Tabur’da operasyondaydı. Her tarafa yayılmış, büyük mücadeleyi kararlılıkla ortaya koymuş anlayış sergilenmektedir.

AVNİ AKER’İN PROJESİ HAZİRAN 15’İNDE BİTİYOR

Ankara’da 4 gün Trabzon günleri gerçekleştirdik. Trabzon bütün renkleriyle, her birisinin orada bir şekilde sergilendiği ve bakır Ustalarının bakırı dövdüğü, güzel eserlerin zanaatların ortaya koyduğu, yöresel ürünlerimizin tadına ulaştığı Ankara’da güzel bir anlayış ortaya koyuldu. Bizim de göğsümüzü kabarttı. Burayı yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı da orada oturuyor. Vatandaşta bana soruyor. Başkanım Proje ne zaman bitecek” (Avni Aker’in projesi bu ayın 15’inde bitiyor) 
Bize sorumluluk verdiniz, biz bu sorumluluğun gereğini yerine getireceğiz. 

TRABZON TEOG’TA 7. OLDU
Trabzon 7. Oldu. Nerede TEOG’ta. 35’incilikten 7.’liğe.. Çok daha iyi noktaya hep birlikte ulaşacğız.