61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un 2012 Kasım’ında kabul edilen Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir olmasının ardından merkezde kurulan Ortahisar İlçesinin ismiyle ilgili bugün flaş sözler geldi. 
Ortahisar Belediye Meclisinde gündem dışı söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, Ortahisar isminin  değişmesi gerektiğini ifade ederken bu ismin ‘Büyük bir ilçe” algısı oluşturamadığına vurgu yaptı. 


Çakıroğlu, “Ortahisar denilince, Trabzon’da büyük bir alanın belediyesi ama, algısı hisarın içinde 3 sokak, bir muhtarlık gibi duruyor. Bunu gözden geçirip Ortahisar değilde, Trabzon Merkez Belediyesi mi olur, ne olursa bu belediyeye yakışır? Hep birlikte bunun üzerinde tartışalım” dedi. 


Çakıroğlu’nun sözlerine destek veren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, Ortahisar ismini ilçenin kuruluş aşamasında müzakere edildiğine dikkat çekerek, “ Ortahisar ismimiz, şehrin kadim yerleşim mekanı olmakla beraber isim olarak güzel bir isim ama aynı zamanda bir mahalle ismimiz. Mahalle ismimiz olması hasebiyle algısı merkez ilçe algısı oluşturamamış. Bu nedenle bu düşüncenize iştirak ediyorum. Onu düşünelim” dedi. 
Başkan Genç’in bu sözlerinin ardından Ortahisar isminin önümüzdeki meclislerde geniş çaplı bir katılımla müzakere edilmesi bekleniyor.