Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen projede, "Kentimizi seviyoruz, değerini biliyoruz" ilkesi ile yola çıkan proje ekibinin yaklaşık 1 yıldan beri sürdürdüğü çalışmada Ortahisar Belediyesi; şehir planlama, kadastro ve imar konularında büyük kazanımlar elde edecek. 

Ortahisar Belediyesi'nin bu projesinin Türkiye'deki tüm yerel yönetimler için de yeni bir model olması nedeniyle çok değerli olduğunu belirten KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bayram Uzun ve Prof. Dr. Volkan Yıldırım, özellikle üniversite - yerel yönetim işbirliği için de örnek teşkil edecek bu çalışmaya katkı ve destekleri için Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ve Orkent yönetim ve ekibine teşekkür etti.  
Projeyle ilgili sunumların yapıldığı toplantıda konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, ise yeni belediyecilik anlayışında akıllı belediyecilik uygulamalarının çok önemli bir yer teşkil ettiğini, ilerleyen yıllarda da teknolojinin daha da gelişmesiyle birlikte bunun bütün belediyecilik faaliyetlerine yayılacağını dile getirdi. 

Projeyle birlikte çok önemli kazanımlar elde edileceğine dikkat çeken Başkan Genç, şöyle konuştu: “Her türlü verinin en önemli hazine olduğu günümüzde bu verileri güvenilir şekilde kullanmak ve vatandaşların hizmetine sunmak çok mühim bir konu. Akıllı veri, akıllı şehir uygulamalarının yerel yönetimlere, ülkemize ve tüm vatandaşlarımıza daha konforlu bir hizmet sunmak için öne çıktığı günümüzde, ülkemizde ilk olarak Ortahisar Belediyesi tarafından hayata geçiriliyor olması bizim için gurur kaynağıdır. Coğrafi Bilgi Sistemleri Tabanlı Gayrimenkul Geliştirme ve Uygulamaları Projesi değer üretme açısından bize önemli kazanımlar sağlayacak. Bu projede emeği geçen, KTÜ Coğrafi Bilgi Sistemleri Laboratuarı Proje ekibine, belediye personelinimize ve Orkent Kentsel Dönüşüm Proje A.Ş. yöneticileri ve ekibine teşekkür ediyorum.” 

Projenin üniversite ve yerel yönetimlerin işbirliğiyle ilgili çok güzel bir örnek teşkil ettiğini belirten Başkan Genç, projenin bütün yerel yönetimlerle paylaşılacağını ve bundan sonra da KTÜ ve diğer üniversitelerle birlikte bu tür projeler yürütmeye devam edeceklerini söyledi.