61SAAT HABER SERVİSİ – SERKAN KILINÇ - Trabzon, Ortahisar Belediye meclisinde Pelitli Mahallesinde 1. Etapta Yapılan TOKİ konutları gündem oldu. Güney Çevre Yolunun güzergahında bulunan konutlarla ilgili söz alan MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu,  “Güney Çevre yolu güzergahı üzerinde, Pelitli 1. Etapta yapılmış TOKİ konutları var. Bu konutların istimlak içerisine girenleri var mı bunu öğrenmek istiyorum. Bunlar biliyorsunuz daha yeni yapılmış binalar. İstimlak olacak olan bina var mı orada?” şeklinde sordu. Bunun üzerine Başkan Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Fevzi Baytar’a konuyu cevaplaması için söz verdi.
Baytar, “TOKİ konutları yapılırken Güney Çevre Yolu güzergahı belliydi ancak hem Yalıncak, hem de Pelitli Belediyesi bunları plana işlemediler. Mevcut imar şartlarında binalar da yapıldı. Daha sonra biz geldiğimizde gündeme geldi. İmar Planlarından, Büyükşehir’de 5 binliği geçti. Biz de de binlik olarak komisyona havale edilmişti. İmar Komisyonunda bekliyor. Çalışma yaptık. Orada çalışmayı yapıyorlar ama Tünelle bina arasında yükseklik muhtemelen kurtarmayacak. Orada ki bir bloğun gitme durumu var. Tam ortadan bir blok gidiyor” dedi.

Yeniden söz alan Çakıroğlu ise, “Yıkılıyor mu yıkılmıyor...  Bir blok yıkılıyor. Sonuçta, Bu kamu kaynakları ile yapılıyor. Özel sektörde yapmış olsa milli servet. Neresinden bakarsanız bakın bu ülkeye ait değerler yine israf... Ben şunu söylemek istiyorum. Bu tip işler yapılırken planlamalar yapılırken ilgili belediyeler, karayolları, ilgisi nedeniyle buna bağlı olacak diğer kamu kuruluşları.. Yani şöyle bir gerçekçe mantıklı gelmiyor bana. Devlette devamlılık ilkesinden hareketle kurumlar değişebilir. Yöneticiler değişebilir. Burada belediyenin yanlışının bedeli var. Bu yeni bir şey. Bir iki senelik mevzu. Burada bile hata yapıyoruz” dedi.
Çakıroğlu, öneride getirerek, “Neden yeni yola ihtiyaç duyulur. Var olan yolları rahatlatmak için. Yeni yol yapıyorsanız ve orayı imara açıyorsanız sadece bir kaç yıllığına çözüm üretmiş oluyorsunuz” dedi.