Açılış törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Cumhuriyet Başsavcı Vakili Avni Arslan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tahsin Şensoy ile ilgili müdürler ve polis okulu öğrencileri katıldı.



Törende konuşan Vali Abdil Celil Öz, polis teşkilatının yüzde 90'ı üniversite ve yüksekokul mezunu gençlerden oluştuğunu belirterek “Bütün polis okullarımız polis akademisinin çatısı altında toplanmıştır. Akademik eğitim gerçekleştirme yolunda her geçen yıl somut adımlar atılmaktadır. Tüm güvenlik kuvvetlerimiz teknolojik altyapıyla güçlendirilmektedir. Artık suç ve suçluyla mücadelede sanıktan delile gitmekten ziyade, delilden sanığa ve olayın çözümüne giden metotlara ağırlık verilmektedir. Teşkilatlarımızda kriminal laboratuarlarımız oluşturulmuş ve bunların altyapısı güçlendirilmiş ve böylece faili meçhuller en asgari düzeye indirilmiş durumdadır. Bunun yanında ağırlık verdiğimiz bir husus; suç işlendikten sonra suçluyu takip edip yakalama yerine suç işlenmeden olaya müdahale etmek ve önleyici kolluk dediğimiz mekanizmaları azami düzeyde güçlendirmektir. MOBESE sistemleri bütün illerimizde ve büyük ilçelerimizin pek çoğunda kuruldu. Trabzon ilimizde de bazı ilçelerimizde altyapısı oluşturuldu, diğer ilçelerimizde de çalışmaları hep birlikte yürütüyoruz” dedi.



Trabzon Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Tahsin Şensoy ise Trabzon Polis Meslek Yüksekokulu'nun Türkiye'nin en eski okullarından biri olduğunu belirterek, "Polis Meslek Yüksek Okulumuz marka olmuş bir okuldur. Ancak mevcut okulumuzu fiziki anlamda modern bir meslek yüksekokulu yaparak çağın gereklerine uygun bir hale getirebiliriz. Yapılacak yeni eğitim kurumu ile okulumuz, uluslar arası alana da açılma şansına sahip olacaktır. Türk Polisi eğitim anlamında birçok ülkeye eğitim ihracı yapmaktadır. Güvenliğini reforme eden birçok ülke Türk polisinden eğitim alıyor. Trabzon'da kurulacak uluslar arası standartlarda bir okul özellikle Kafkas ülkeleri açısından tercih sebebi olacaktır" diye konuştu.
Vali Öz, açılış töreninin ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerini verirken, ödül töreninin ardından da Baro Başkanı Avukat Mehmet Şentürk Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ilk dersi verdi.