61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon polisinden flaş operasyon... Vakfıkebir ilçesinde yaklaşık 3 ay önce işlenen cinayetin faili bugün akşam Trabzon polisinin yaptığı başarılı operasyonla yakalandı. 
Edinilen bilgiye göre Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 18 Ağustos 2018 tarihinde meydana gelen ve Emekli Polis Memuru Dursun Çakır’ın öldürülmesi olayının faili olduğu kaydedilen 53 yaşındaki B.T.’nin Beşikdüzü ilçesinde olduğunu tespit etti. 
İlçedeki ikametinde olduğu anlaşılan B.T.’nin yakalanması için Cinayet Büro Amirliği ekiplerince, akşam saatlerinde operasyon gerçekleştirdi. B.T.’nin ikametine yapılan operasyonda zanlı 1 adet ruhsatsız silah ve 11 adet fişek ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. 
Şahsın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemlerinin devam ettiği ilerleyen tarihlerde adli makamlara çıkarılacağı kaydedildi. 

EVİNDEN ÇAĞRILARAK CİNAYETE KURBAN GİTMİŞTİ
Trabzon’un Vakfıkebir İlçesinde emekli polis memuru Dursun Çakır, gece 00:10 sıralarında o dönem kimliği belirsiz bir kişi tarafından ziline basılarak evinden aşağı çağrılmıştı. Dursun Çakır burada yaşanan tartışmanın ardından silahla vurularak olay yerinde hayatını kaybetti. Vakfıkebir ilçesinde uzun yıllar polis memurluğu yapan ardından emekli olduktan sonra özel güvenlik şirketinde yönetici ve eğitmen olarak çalışan Dursun Çakır, 4 çocuk babasıydı. Çakır, Samsun ilinde toprağa verilmişti.