61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’dan Rize’ye gidecek 60 yaşlarında ki yaşlı bir adam, sırtında çuval elinde poşetlerle ilerlemeye çalışıyor. Bugün saat 11:30 sıralarında gerçekleşen olaya ise kendisi de Emekli bir polis memuru olan MHP İl Sekreteri Yusuf Çakmak bizzat şahit oldu. 
Yaşlı adamın zorlukla ilerlediğini gören bu sırada bölgede görevli kadın bir polis memuru, hemen ekip otosundan inerek yardıma koştu. Yaşlı adamın elindeki poşetleri alarak dolmuş durağına kadar yardım eden polis memurunun bu hareketi büyük takdir topladı. 

Yaşanılan bu anı anlatan Çakmak, “Yaklaşık 60 yaşlarında, omuzunda bir çuval, bir elinde iki dolu poşet taşıyan, taşıdıklarının ağırlıklarından dolayı zorlanarak ilimiz Meydan Parkı önünden Rize istikametine gitmeye çalışan bir adam. Suluhan önünde Trafik Otosundan inen Resmi kıyafetli bir bayan polis koşarak gidip bu adamın elindeki poşetleri alıp birlikte yürümeye başlıyorlar. Takip Ediyorum. Birlikte Hamamizade’nin önündeki adamın gideceği duraklara geliyorlar. Polis adamın poşetlerini teslim edip oradan ayrılıyor” dedi. 

Kendisinin de emekli bir emniyet mensubu olduğunu hatırlatan Çakmak, “Emekli bir emniyet mensubu olarak bu olaydan son derece gurur duydum. Türk Polisinin şefkat ve yardımseverliğini bizzat tekrar gördüm. Türk Polisinin bu şekilde yetişmesini sağlayan başta sayın İçişleri Bakanımız olmak üzere, sayın Valimize, sıralı amirlerine, eğitimci kadrolarına ve bu örnek polisimizin ailesine teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

Trabzon’da hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde engelli bir vatandaş, belediye otobüsüne binemediği için ekip otosuyla gideceği yere bırakılmıştı...