61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon protokolü bayramın ilk gününde yoğun bir bayramlaşma programı yaptı.Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon Ak Parti Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İlhami Ulu, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk, Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli Sülüklü Mezarlığı'ndaki şehitliği ziyaret ederek dua etti, şehit ailelerin acılarını paylaştı.



Sabah saatlerinde Sülüklü Mezarlığı'na gelen Vali Kızılcık ve beraberindekiler önce şehitler için okunan Kur'an-ı Kerimi dinledi ardından dua ettikten sonra şehit mezarlarını tek tek gezerek mezarlara karanfil bıraktı.

Vali Kızılcık, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ve beraberindekiler Hakkari Dağlıca'da 19 Haziran 2010 günü meydana gelen karakol saldısında şehit düşen Ali Yasin Erosmanoğlu'nun mezarını ziyareti ederken ailenin acısını paylaştı.

Şehit babası Ali Sait, annesi Nurten Erosmanoğlu ile bir süre görüşen Vali Kızılcık, daha sonra , 20 yıl önce yine Hakkari'de şehit düşen asteğmen Coşkun Davulcu'nun mezarını ziyaret ederek ailelerin acısını paylaştı.

SİYASİLER PROGRAMA İŞTİRAK ETMEDİ

Trabzon’daki siyasi parti temsilcilerinden MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli haricindekiler Şehitlik ziyareti, çocuk yuvası ziyareti, Jandarma Alay Komutanlığı ziyareti, hastane ziyaretleri ve huzurevi ziyaretine katılmadılar.

Şehitlik ziyaretinin ardından Trabzon protokolü Fatih Çocuk Yuvası’ndaki çocuklarla bayramlaşıp onlara çeşitli hediyeler dağıttı.

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NDAN ISMARLAMA HEDİYE

Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ramazan bayramı ziyaretinde çocuklara Kurban bayramında ne istiyorsunuz diye sormuş en çok saat istedikleri bilgisine ulaşmıştı. Bu talep üzerine Gümrükçüoğlu tüm çocuklara kol saati hediye etti. Trabzon Valisi Recep Kızılcık kendi evlatları gibi sevdiği çocuk yuvasındaki çocuklara kıyafet hediye ederken hepsine tek tek isimleri ile hitap etmesi onlarla ne kadar yakından ilgilendiği gözler önüne serdi.

HASTALAR HALLERİNDEN MEMNUN

Trabzon protokolü çocuk yuvasının ardından Trabzon Fatih Devlet Hastanesi 2. Katındaki hastaları ziyaret edip onlara çeşitli hediyeler verdiler. Hastalar hastanenin hizmetinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.
Vali Kızılcık ile Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Fatih devlet hastanesi’nde tedavi gören DSİ Şefi Ahmet Arslan’ı da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

KIŞLADA KAHKAHA DOLU ZİYARET

Trabzon protokolü daha sonra Söğütlü’deki İl Jandarma Alay komutanlığını ziyaret ederek askerlerle bayramlaştı. Askerlerin elini sıkan Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na askerin sert ve disiplinli bir şekilde ard arda “Sağol, sağol” şeklindeki saygı sözcükleri ağızdan hızlı bir şekilde çıkınca “Sol, sol” sesleri kışlada yankılandı. Bir gazetecenin “Sayın Başkan asker sol diyor” espirisi tüm protokolü kahkahaya boğdu. Bu espiri üzerine Trabzon Valisi Recep Kızılcık “Sol yok, sağol var” deyip gülmeye devam etti.

HÜZÜNLÜ ZİYARET

Kışla ziyaretinin ardından Çamlık’taki Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezi ziyaret edildi. Duygu dolu anların yaşandığı ziyaret esnasında Trabzon valise Recep Kızılcık ile Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaşlıların elini öpüp hayır dualarını aldılar. Yaşlılarada belediye ve valilik tarafından çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Ramazan Bayramı Programına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Kurban Bayramı'nda Trabzon’da değildi. Hal böyle olunca çocuk yuvasındaki çocuklarda, Huzurevindeki yaşlılarda geçen bayram Bayraktar’ın dağıttığı harçlıklardan bu kez nasiplenemedi.

Ramazan Bayramında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Huzurevi sakinleri ile çocuk yuvasındaki çocuklara 50’şer TL bayram harçlığı dağıtmıştı.

Trabzon’daki hiçbir yerel gazetenin bu programları takip etmemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

BELEDİYE’DE ANA MUHALEFET YOKTU

Bu ziyaretlerin ardından halk bayramlaşması için Trabzon Protolü Trabzon Belediyesi’nde toplandı. Sabahki ziyaretlerin aksine Belediye’deki bayramlaşmaya AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı ve temsilcileri katıldı. Vatandaşların ve özellikle çocukların yoğun katılım gösterdiği Trabzon Belediyesi’ndeki Bayramlaşma programında Trabon Belediyesi tarafından kavurma., börek, tatlı ve içecek dağıtımlı yapıldı. CHP’li Belediye Meclisi Lütfiye Eskici haricinde CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, CHPTtrabozn İl Başkanı Yavuz Karan ve CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya ile yönetimlerinden hiç kimsenin halkın bayramlaşma programına katılmaması dikkatlerden kaçmadı. Ana muhalefet burada yok diye sesli düşünen bir gazeteciye MHP’li olduğunu tahmin ettiğimiz bir vatandaşın “Baba muhalefet burda ya, bak Muammer Demeli protokolde CHP’ye ne gerek var” espirisi gülüşmelere neden oldu.

ERDOĞDU VE PAZARKAPI ESNAFINA ZİYARET
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile birlikte bayram ziyaretlerini sürdüren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Erdoğdu mahallesinde vatandaşlarla bayramlaştı.

Vatandaşların Kurban Bayramını tebrik eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Kurban Bayramı paylaşmanın, dayanışmanın, sevginin ve kardeşliğin en güzel örneğini ortaya koymaktadır. Bayramlar, kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu milletçe yaşama, duygu birliğimizi en üst düzeyde tazeleme günleridir. İnanıyorum ki bu birlik, beraberlik ruhunu, daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacak, daha güzel ve aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağız. Bizler aramızdaki sevgi ve dostluğu, dayanışma ve kaynaşmayı sürdürdüğümüz sürece toplumumuz bozulmadan dimdik ayakta kalacaktır.” ifadelerini kullandı.