61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi,  Nisan ayı toplantıları bugün devam etti. Yıllık Faaliyet Raporunun oylandığı Büyükşehir Belediye Meclisine ilk olarak Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlık ederken raporun oylandığı raporun oylandığı bölümde ise yerini Başkan Vekili Seyfullah Kınalı’ya devretti.

RAYLI SİSTEM ULAŞTIRMA BAKANLIĞINDA…

Faaliyet Raporunun Görüşülmesi sırasında Mali Hizmetler Bölümünde Ortahisar Belediye Meclisi Ali Sağır Bütçe oranının gerçekleşmesini sordu…

Bütçede gerçekleşme oranının yüzde 55 civarında kalmasını soran Sağır’a, bu oranın Hafif Raylı Sistemin gerçekleşmemesinden kaynaklandığı aktarıldı. Bu konuyla ilgili bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, ilk etapta Hafif Raylı Sistemin güzergahını aktararak başladığı konuşmasına,  daha sonra kredi arayışlarında ki durumu aktararak devam etti.

Hazinenin kefil olacağı yurt dışı kredilerinde pik saatte 10 bin yolcu kapasitesini Trabzon’un karşılamamasından dolayı dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, yurt içindeki arayışlarında gerçekleşmediğini belirtti.

Başkan Gümrükçüoğlu, “Bundan sonra ülkemizin bazı illerinde yapılan Ulaştırma Bakanlığı alt yapı Genel Müdürlüğüne proje takdim edilerek yapılması düşünülüyor. Dolayısıyla finansmanı onun tarafından temini ve 20 yıl 30 yıl borçlanması ile yürütülebilir. Şimdi bu aşamadayız” dedi.