Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Adıgüzel, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı yarışma çizgi izleyen robot kategorisi, hızlı çizgi izleyen robot kategorisi, mini sumo kategorisi, drone kategorisi, berbat robot kategorisi, serbest proje kategorisi    olmak üzere toplam 6 kategoride düzenlenen yarışmalara, Ortahisar Trabzon MTAL, Of  HMBU MTAL, Arsin OSB mtal, Ortahisar Ted Trabzon koleji, Ortahisar Yol-İş ortaokulunun katılımı ile  Ortahisar MTAL’de yapıldı. 

Yarışmanın 2 temel amacı olduğunu belirten Müdür Vekili Süleyman AdIgüzel, “Her yıl MEB MTEGM tarafından düzenlenen ve bu yıl Samsun’da 13. yapılmış olan uluslararası robot yarışmasına hazırlanmak ve başta öğrenciler olmak üzere geniş kitlelerin dikkatini robotik ve kodlama konusuna çekmek. Ülkemize kodlama ve robotik konusunda yetenekli gençleri kazandırmaktır.  Bütün müsabakalar süresince katılım gösteren bütün okul öğretmen ve öğrencilere üzere görevli bütün öğretmen ve öğrencilere, özellikle hakem öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Ev sahiplği yapan başta Ortahisar MTAL olmak üzere  tüm okullar  ve  bu tür organizasyonlar için Trabzon ilinin fazlasıyla hazır olduğu mesajını vermiştir. Hepsini kutluyorum ve katılımcılar adına teşekkür ediyorum.”dedi. 

Müdür Süleyman Değirmenci, “Bu yarışmalarda bize her türlü desteği veren Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Ortahisar Kaymakamlığımıza, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Ortahisar Belediye Başkanlığımıza, sponsor olan iş adamları ve sektörlerimize şükranlarımızı sunuyorum.  Hep beraber bir arada bir sürecin keyfini ve gururunu yaşadık. özellikle farklı okullar ve farklı öğretmenler bir arada berber bir çalışma yapma becerisi göstermenin hazzını yaşadık.” Şeklinde konuştu. 

Puan usulü üzerinden uluslararası kuralların uygulandığı yarışmalar sonucunda 6 dalda 24 projeye ödüle layık görüldü.