AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda sağlık hizmetlerinin ülkemizde en üst seviyeye çıkarılması için fedakârca çalışan ve sağlık alanında değerli katkılarda bulunan doktorlar ve tüm sağlık çalışanlarınıN Tıp Bayramını kutladı.

Altunbaş açıklamasında şunları söyledi, "Hayattaki en önemli şey insan sağlığıdır. Hükümetimiz insan sağlığını her şeyin üzerinde tutmuş, sağlık alanındaki tüm projelerini, politikalarını "Önce İnsan" anlayışıyla gerçekleştirmiştir. İktidarımız döneminde Türkiye genelinde büyük atılımlar yaşanmış, yeni hastaneler, yeni sağlık ocakları, yeni poliklinikler, ek binalar yapılmış, ülkenin her köşesine ulaştırdığımız sağlık görevlileri ve doktorlarımız, sayesinde ülkemizdeki sağlık alanında memnuniyet zirve yapmıştır. Dünya sağlık kuruluşları arasında yükselen prestijimiz, Türkiye'yi sağlıkta bir çekim merkezi haline getirmiştir. Önceleri ülke dışına yaşanan hasta göçü tersine dönmüş, yabancılar ülkemizde tedavi olmaya başlamışlardır. Yine İktidarımız döneminde Ambulans Uçaklar, Ambulans Helikopterler alınarak, Avrupa'nın bile yetişemediği hız ve donanımda sağlık hizmeti verilmeye başlanmıştır.

Türkiye'den yerele inersek. Karadeniz'in başkenti olan Trabzon’umuzda, son dönemde yapılan büyük atılımlarla sadece bölgenin değil, Ortadoğu ve Kafkas’larında ilgisini çeken bir sağlık merkezi yolunda önemli adımlar atılmıştır. 2 dönem Trabzon'da milletvekilliği yapan Trabzon Milletvekilimiz Prof. Dr. Cevdet Erdöl başta olmak üzere tüm milletvekillerimiz, bakanlarımız ve partimiz yöneticilerinin azami gayretleri ile, Türkiye'de benzerine az rastlanan tam donanımlı bir Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi Çamlık'ta hizmete açılmış, kısa sürede tam kapasite ile bölge halkına hizmet vermeye başlamıştır.

Akçaabat’ta 5 yıldızlı otel kalitesinde Haçkalı Baba Devlet Hastanesi, Kaşüstü'nde 400 yataklı dev eğitim ve araştırma hastanesi hizmete açılmıştır. Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Fatih Devlet hastanesi ek binaları ve yeni üniteleri ile şehirlerarası hasta göçünü tersine çevirmiştir. Maçka'da hizmete giren Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bölgede bu anlamda büyük bir açığı kapatmıştır. Trabzon Yavuz Selim Kemik hastalıkları Hastanesi'nin donanımı arttırılmış, otopark sorunu çözülmüştür. Tüm hastanelerimizde temizlik, yemek ve benzeri hizmetler özelleştirilerek hem daha modern hem daha aktif ekipler oluşturulmuş, bu sayede hasta memnuniyeti büyük ölçüde arttırılmıştır. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi organ nakillerine başlamış ve bu yönde önemli mesafeler kastederek bölgenin yüz akı olmuştur. Trabzon'un merkez olması hasebiyle yetmeyen Acil Servislerimize ek olarak yine KTÜ Farabi Hastanesi bünyesinde 500 kişilik Türkiye'nin en büyük Acil Servis ve Yoğun Bakım Ünitesi ile Ağız ve Diş sağlığı Hastanesi inşaatları başlamış ve devam etmektedir. Yapımı planlanan Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile ilgilide bürokratik olarak uzlaşma sağlanmıştır. Saymakla bitiremeyeceğiz tüm sağlık yatırımlarımız bölge halkının daha sağlıklı yaşaması, doktorlarımızın ve sağlık görevlilerimizinde daha sağlıklı ortamlarda hizmet vermesi adına yapılmıştır. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde tıbbın her alanında hekimlerimiz büyük başarılara imza atmaya devam ederek dünyaya örnek olacaktır. Bu vesile ile toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına ülkemizin dört bir yanında fedakârca hizmet veren değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.