Demir, Bakanlığın bugün geldiği nokta çok önemli, bunu destekliyoruz. Trabzon olarak bu işe sağlık altyapısıyla hazır ve talip şehiriz. Serbest sağlık bölgesinin ilk önce Trabzon’da kurulmasını sağlamanın Trabzon’un elinde olduğunu ve Ankara’nın hazır olan illere öncelik vereceğinin de farkındayız, dedi.

Çabuk Olalım

Serbest bölgesi için en ideal yerin Trabzon olduğunu dile getiren TGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Ömer Demir, “Trabzon geç kalmadan ilk olmanın onurunu yaşamalı. Biz yapmazsak başka şehirler yapacak. Türkiye’de Samsun, Bursa, İzmir gibi iller kentlerinde sağlık serbest bölgesi kurulması için seferber durumda. Sağlık serbest bölgesi için her türlü yasal altyapı hazır. Proje için Bakanlar Kurulu’nun Karadeniz’de Trabzon’u işaret etmesi yeterli” dedi. Demir, Trabzon’un sağlıkta serbest bölge olması ile Trabzon’un ve Türkiye’nin sağlık altyapısından kentsel gelişimine, ekonomik ve ticari faydasından kültür ve turizm tanıtımına kadar bölgemizi ve ülkemizi uluslararası platformlarda zirveye ve dünya ligine taşıyacak” diye konuştu. Dev bir sağlık kenti ve sağlık turizminde başkent olmanın yolunun sağlık serbest bölgesinden geçtiğini vurgulayan TGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Demir, Serbest bölge en az bin dönüm olarak belirlenmeli. İleriki dönemlerde ihtiyaç halinde genişleyebilmeli. Sağlık serbest bölgesinde medikal turizm, engelli tedavi merkezleri, yaşlılığa bağlı hastalıkların tedavisi, uyuşturucu ve alkolle mücadele romatizmal hastalıklar, tıbbi malzeme üretimi ve pazarlanması, kısırlık tedavi merkezleri, diş bakımı, organ nakli ve tüp bebek gibi pek çok konuda uluslararası platformda hizmet verilecek. Sağlık serbest bölgesi ile Trabzon’da 5 bin kişiye de iş imkânı sağlanacak” dedi.

Trabzon Hazır

TGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ecz.Ömer Demir, son yıllarda turizm anlamında büyük ivme kazandı. Sarp sınır kapsından geçişlerinde kolaylaşmasıyla Trabzon Azeri, Gürcü ve Rus vatandaşlarının akınına uğradı. Bunun yanında Arap ve İranlı turistlerinde Trabzon ve bölgeye ilgisi var. Diğer taraftan Havaalanı ve liman gibi doneleri de alt alta topladığımızda sağlık turizmi için Trabzon diğer kentlerden bir adım öndedir, dedi.

Sağlık serbest bölgesi Trabzon’a ne getirecek?

* Trabzon’a yabancı sermaye ve teknoloji gelecek. Yılda 2 milyar euro gelir.

* Trabzon’da en az 5 bin kişilik istihdam yaratılacak. Trabzon, İthal sağlık ürünlerinin transit noktası olacak.

* Sağlık sanayicileri hammaddeye rahatlıkla ulaşabilecek. Teşvik ve vergi avantajı nedeniyle rekabet gücü artacak. Trabzon’da İnşaat ve yan sektörler canlanacak.