Öztürk, “Uzak-yakın fark etmeksizin her ilçede halkımızın spor yapması için gerek futbol sahaları ve gerekse de spor salonları yapımı konusunda devam eden, tamamlanan veya projelendirilen çalışmalarımız var” diye konuştu.
Futbol sahalarının son durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Öztürk, “40’ın üzerinde branşta sporcularımız var. Trabzon halkı son yıllarda birçok farklı branşta büyük başarılara imza attı. Tabi ki futbola olan ilgi çok daha büyük. Profesyonel ve amatör takımlarımız ile sporcu sayısı ülke ortalamasının çok üzerinde. İlçelerimizdeki mevcut sahaların yenilenmesi, modernizasyonu tüm hızıyla sürüyor. Sahaların zamanında tamamlanması için her türlü imkanı seferber ediyoruz. Sahası olmayan ilçelerde de yer tahsisi ve projelendirme çalışmaları devam ediyor” dedi.


Statların yapımıyla ilgili bilgi veren Öztürk, “Arsin ilçe stadı: Belediye tarafından başlatılan zemin etütleri tamamlanma aşamasına geldi. Proje ve maliyet belirleme çalışmalarının ardından ihalesi yapılacak. Beşikdüzü ilçe stadı : Zemin dolgu kısmı, aydınlatma ve tel örgü tamamlandı, sentetik çim serildi. Revize edilen portatif tribün kısa sürede tamamlanacak. Of ilçe stadı: Çalışmaların yüzde 45’i tamamlandı. Tribünlerin betonarme sistemi bitti, çelik çatı yapımı devam ediyor. Tonya ilçe stadı: Modernizasyon çalışmaları kapsamında başlatılan aydınlatma çalışmalarında sona gelindi. Yüzde 95 tamamlandı.

Maçka stadı : Yedek kulübelerindeki koltuklar yenilendi, tel örgülerde bakım çalışmaları tamamlandı. Çevre düzenlemeleri yapılıyor.Of Bölümlü sahası: İlave aydınlatma yapılması için ödenek talep edildi. Araklı ilçe stadı : Bayındırlık tarafından yapılan keşfin ardından maliyet belirlendi. Genel Müdürlükten gelecek ödeneğin ardından çalışmalar başlayacak. Yomra ilçe stadı: Küçük onarımlar devam ediyor. Dernekpazarı ilçe stadı : Belediye ile yapılan ortak protokol çerçevesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sentetik çimli sahanın yapımı tamamlandı.Çaykara ilçe stadı : Altında soyunma odası olacak şekilde çelik tribün yapımı için ödenek talep edildi. Önümüzdeki günlerde çalışmalar başlanılacak” diye konuştu.