61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, göreve başlamasının üzerinden 3 ay geçmişken Trabzon’da ki bütün kesimlerin sesini dinlemeye devam ediyor. Başkan Murat Zorluoğlu, son olarak ise Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu ile bir araya geldi. 
Yapılan toplantıda Akyazı Stadının doğu tarafından, Ganita Mevkiine kadar olan sahil bandı gündeme geldi. 

ŞEHRE YAKIŞIR ÖRNEK BİR SAHİL
Bu bölgenin daha önce yenileceğini açıklayan Başkan Murat Zorluoğlu, "Ganita’dan Akyazı’ya kadar tüm sahili yeniden projelendiriyoruz. Ganita’dan başlayarak Gülcemal ve Akyazı’ya kadar, hatta onun devamında nasip olursa Akyazı’dan Akçaabat’a kadar devam edecek kesintisiz bir sahil bandına bir çok yeni fonksiyon yüklenecek. Bir çok aktivitenin yapılacağı hem yürüyüş yolları, hem yeşil alanları, hem sosyal tesisleri, bisiklet yolları, aydınlatması ve çiçeklendirilmesiyle bu şehre yakışır örnek gösterilecek bir sahil düzenlemesini gerçekleştirebileceğimizi ilan ediyorum. Bu proje hayata geçtiğinde Trabzon’un sahili bambaşka bir hüviyet kazanmış olacak” ifadelerini kullanmıştı. 
Sahil Bandının yenilenme projesinin ise Mimarlar Odasının organizatörlüğünde yapılacak, Proje Yarışmasıyla belli olacağı öğrenildi. 

HALKIN İSTEKLERİ ŞARTNAMEYE GİRECEK
Toplantıda alınan karar çerçevesinde Trabzon Mimarlar Odası, yapılacak proje yarışması için harekete geçti. Yapılacak proje yarışmasında TÜMOB’un kriterleri ve bu kriterler doğrultusunda oluşturulacak jüriyle yapılacak. 
Proje Yarışması için çalışmalara başlayan Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, şimdiden diğer STK’lar ve bir çok kesimle görüşmelere başladı. Ustaömeroğlu, "Burada TÜMOB’un belli kriterleri vardır. Bu kriterler doğrultusunda jüri oluşturulacak. İhtiyaçlar yazılacak. Bunlar bir süreç. Halkın istekleri doğrultusunda belli ihtiyaçlar devreye girecek. Bu ihtiyaçlar harmanlanıp şartname hazırlanacak. Bu şartname doğrultusunda proje yarışması yapılacak. Bunun etapları var. Bunun takibini yapacağız” dedi. 



HERKES İŞİNİ YAPSINDAN YANA..
Başkan Murat Zorluoğlu’nun uzlaşmacı biri olduğunu ifade eden Ustaömeroğlu, "Başkanımız hem uzlaşmacı, hem ihtisas alanlarına, yani herkesin işine çok saygı gösteriyor. Ve anladığım kadarıyla herkes işini yapsından yana. İşini yapan herkese saygı gösteriyor. Birde ilk kendisiyle görüşmemizde, "Ben kıyıların korunmasını düzenlenmesini istiyorum" demişti. Bu da Trabzon için umut verici bir düşünce. Başkanımızın bu düşencede olması Trabzon’un geleceği için çok önemli. Bu frekansı, elektriği alınca bu konuyu kendisine açtık. Ondan sonra "bunu proje yarışması haline getirelim" dedik. "Demokratik ortamda projeler yarışsın" dedik. Yetkin jürilerin seçeceği. Bu konuda çalışmalara başladık.Çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. 

Başkan Gürol Ustaömeroğlu, konunun ilerleyen günlerde daha ayrıntılı bir şekilde basınla paylaşacağına da dikkat çekti. 

(Fotoğraf: Recep Ergenç)