Trabzon TEMA Takımı, yarışa katılmasının bir diğer amacı da  “ iyilik peşinde koşarak Ağaç Kardeşliği projesini ve Hayrettin Karaca Hatıra Ormanını adım adım  destek” olarak ifade edildi.
Bilindiği gibi, “Ağaç Kardeşliği Projesi” TEMA Vakfı ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile uygulanan bir doğa eğitimi projesi olarak ifade ediliyor.

Sanal ortamda düzenlenen 42. İstanbul Maratonuna Trabzon sahilinde koşarak katılan Trabzon TEMA Takımında ise, Trabzon TEMA İl Temsilcisi aynı zamanda K.T.Ü Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Zafer Yücesan ,Trabzon TEMA Ortahisar İlçe Sorumlusu Nurcan Melikoğlu, Akçaabat TEMA İlçe Sorumlusu Hüseyin İmamoğlu, Çarşıbaşı TEMA Sorumlusu Kübra Haydaroğlu ve Ticaret ile uğraşan dağcılık yapan TEMA gönüllüsü Enver Toklu yer aldı.
Takım adına yapılan açıklamada ise Ağaç Kardeşliği Projesi, şu sözlerle açıklandı:

“Proje ilkokul 3.sınıfa giden çocukların doğayı deneyimleyerek öğrenmeleri;ekosistem, biyolojik çeşitlilik,endemik bitki gibi kavramları tanımaları ve tohum yetiştirme sürecini gözlemleyerek farkındalık kazanmaları içindir. Bu süreçte çocuklara TEMA Vakfı ndan gözlem kutuları(kapağı mercekten olan şeffaf kutu),kuş gözlem çarkları,saksılar,tohumlar gönderiliyor. Her bir çocuk teker teker deneyimleyerek öğreniyor.

Biz Trabzon TEMA Takımı olarak bu gün saat 11.00 de Trabzon Beşirli Sahilinde 5km parkurunu tamamlayarak güzel bir amaca hizmet etmenin haklı gururunu yaşadık.

Dileğimiz salgının bir an önce bitmesi ve bir sonraki maratonu tüm Trabzon halkıyla Beşirli Sahilinde birlikte koşmak ya da pedal çevirmek”