61SAAT HABER SERVİSİ - Sağlık Bakanlığının aldığı kararları yerinde bulduklarını ifade eden Oyman, “Ülkemiz ve dünya gündemini sarsan corona virüsü (COVID - 19) ile ilgili başta sağlık olmak üzere turizm, ticaret ve ülke ekonomisine olan etkilerini yakından takip ediyoruz. Bu salgın kapsamında Sağlık Bakanlığımızın sürece yönelik uyguladığı önlemleri ve aldığı kararları yerinde buluyor, süreç yönetimindeki hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz.

Her zaman söylediğimiz gibi Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemizi ilgilendiren konularda halkımızı bilinçlendirmek adına üstümüze düşen sorumluluğu ve görevleri yerine getirmek için çalışacağız.

Sosyal medya ve haberler üzerinden paylaşılan farklı bilgiler ile halkımız panik halinde olduğu anlaşılmaktadır. Bu konuda yerelde de halkımızı bilgilendirme konusunda doğru bilgi ve gereken açıklamaları yaparak bu bilgi kirliliğinin ve panik havasının önüne geçmekte yardımcı olacağını düşünüyoruz. Bu durum en ufak bir şikayette sağlık kurumlarına başvuran hasta sayılarından ve  yoğunluktan daha iyi anlaşılmaktadır. Burada sadece dijital alanlarda yetmez özellikle şehir merkezlerine uzak mahallelerde halkı daha sağlıklı bir şekilde eğitim, bilgilendirme ve bilinçlendirme yöntemleri arttırılmalıdır” dedi. 

Oyman, sözlerine şu şekilde devam etti:  “Virüsün etkileri gribal enfeksiyon belirtilerine sahip olduğundan halkımız herhangi bir belirti sonucunda panikleyerek hastanelere ulaşıyor; öncelik olarak hastanelerde yoğunlaşmaktansa telefonlarla alınan sağlıklı bilgiler doğrultusunda hareket etmenin faydası olacağını düşünüyoruz.
 
Burada önemli olan bir konuda testlerin neden tek merkezli olduğudur. Salgının varlığında teşhis için uygulanan testin, sonuçların daha hızlı ulaşması amacıyla, her şehirde yaygınlaşmasını talep ediyoruz.
 
Sağlık kurumlarında çalışan personelimizin koruyucu ekipmanlarının yeterli düzeyde olmadığını ve ekipman stoklarının bir an önce yeterli seviyeye ulaştırılması gerekmektedir. Tüm sağlık personelinin bu donanımlara sahip olması kendileri açısından   daha güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlayacaktır.
 
TRABZON SALGINA HAZIR MI?
Yerelde istişare yapacak olursak, halkımızın panik halini biraz daha azaltma eğiliminde bulunmak için ilgili makamlar tarafından Trabzon’un olası salgına hazır olup olmadığını, hastanelerimizdeki hazırlıkların yeterli olup olmadığını, yeterli oksijen ve ventilatörlerin, ihtiyaç duyulan diğer tıbbi malzemelerin mevcut olup olmadığını açıklamalarını talep ediyoruz.
 
Okulların da tatil ilan edilmesiyle kalabalık ortamlardan uzak durulması, insanların evlerinde gerekli önlemleri alma konusunda uyarıları önemsiyoruz. Maçların seyircisiz oynama kararına yönelik maç yayınlarına karşı da bir adımın atılarak seyircilerin kafe, kahvehane vb kalabalık ortamlardaki risklerin de önüne geçilmesini sağlayacaktır. 

Yurtdışından özellikle umreden gelen vatandaşlarımıza tavsiye edilen 14 günlük sürecin gelen vatandaşlardan istenilen kurallara uyulması konusunda gereken özeni göstermelerini yanında umreden gelenleri ziyaret geleneğimizden dolayı kişisel insiyatife bırakılmaması gerektiğine inanıyoruz.
 
Özellikle bu gece saatlerindeki Medine seferi ve gelecek seferler için Trabzon havalimanında alınacak tedbirler önemlidir. Yeterli tedbirler alınmış mıdır?

Gerekli bilgiler ve eğitimlerin planlanıp daha çok kişiye ulaşması için siyasi partiler, stk’lar, dernekler, odalar üzerine düşeni yapacaktır.

Alınan önlemler ile çok yakın zamanda bu salgını atlatarak tüm halkımıza sağlıklı ve huzurlu günler dileriz.”