Trabzon'un duayen gazetecilerin Salih Çamoğlu bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman Çamoğlu için Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde tören düzenlendi.

Törene eşi Ayşegül Çamoğlu ve oğulları Yakup Çamoğlu ve Aykut Çamoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şube Başkanı Murat Taşkın, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Sekreteri Ergun Ata, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, Eski TGC Başkanları Hasan Kurt ve Turgut Özdemir, TSYD eski Başkanı İhsan Öksüz, sivil toplum örgütü temsilcileri ve gazeteciler katıldı.
Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, basın şehitleri ve 15 Temmuz darbe girişiminde ölenler başta olmak üzere demokrasi şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu.

Törende bir konuşma yapan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, 30 yıllık arkadaşını kaybettiğini belirterek çok üzgün olduklarını söyledi. Daha sonra söz alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’da, Çamoğlu’nun örnek bir gazeteci olduğunu belirterek hayatını kaybetmesinden dolayı çok üzgün olduklarını söylediler.

Çamoğlu, İskenderpaşa Camisi'nde öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Yomra ilçesi Kaşüstü mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

SALİH ÇAMOĞLU KİMDİR

İşçi bir baba, ev kadını bir annenin çocuğu olarak 1956’da Trabzon’un Yomra ilçesinin Kaşüstü Mahallesi’nde doğdu.
Kaşüstü İlkokulu, Yomra Ortaokulu ve Trabzon Ticaret Lisesi’nde okudu.
14 Ocak 1979’da Karadeniz Gazetesi’nde meslek yaşamına başladı. Burada çeşitli kademelerde görev aldı. Uzun yıllar Karadeniz’de genel müdürlük görevinde bulundu.
1992’den itibaren ‘’Gündem’’ adlı köşede yazılar yazmaya başladı. Sonra aynı gazetenin baş yazarlığını yürüttü.
19 Ağustos 2002’de bir grup arkadaşıyla Taka gazetesini kurdu ve genel yayın yönetmenliğini üstlendi.
24 Temmuz 2006’da Gündem gazetesinin yayın haklarını satın aldı ve adını İlkhaber gazetesi olarak değiştirerek imtiyaz sahipliğini üstlendi. Aynı zamanda bu gazetenin baş yazarlığını yaptı.
2013’te gazeteyi sattı ve haber61 internet haber sitesinde köşe yazarı olarak gazeteciliğini sürdürdü.
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde çeşitli dönemlerde yöneticilik yaptı.

Öte yandan Salih Çamoğlu anısına Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde taziye defteri açıldı.