61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon'da akşam saatlerinde meydana gelen deprem sarsıntısı paniğe neden oldu. Kandilli Rasathanesi'nden edinilen bilgilere göre Elazığ'nın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem Trabzon'un birçok yerinde hissedildi. 

Deprem özellikle Trabzon'un yüksek kesimleri ile Akçaabat ilçesinde sahil bölgesinde hissedildi. Söğütlü'de bir çok vatandaş deprem nedeniyle sokağa çıktı.

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası Trabzon'da herhangi bir maddi ve manevi zarar görülmedi.

VALİ USTAOĞLU, 'TRABZON'DA OLUMSUZLUK YAŞANMADI'

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu yaptığı açıklamada, ''Allah’a şükür ilimizde deprem kaynaklı bir olumsuzluk yaşanmadı. Elazığ’daki vatandaşlarımız başta olmak üzere depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz'' dedi.

TRABZON BÜYÜKŞEHİR, 'TRABZON DAHİL ÇOĞU İLİMİZDE HİSSEDİLDİ'

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise, ''Elazığ merkezli 6.8 büyüklüğündeki, Trabzon dahil çoğu ilimizde hissedilen deprem dolayısıyla tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, can kaybı olmamasını temenni ediyoruz. Tüm imkânlarımızla Elazığ’ın yanındayız. Allah ülkemizi tüm afetlerden korusun'' ifadelerine yer verildi.

BAŞKAN ZORLUOĞLU, ''DEPREM MAĞDURLARINI ŞEHRİMİZDE MİSFİR ETMEKTEN ONUR DUYARIZ''

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, ''Geçmiş olsun Elazığ Rabbim ülkemizi tüm afetlerden korusun. Deprem’de mağdur olan vatandaşlarımızdan arzu edenleri şehrimizde misafir etmekten onur duyarız... İrtibat numarası: 0462 224 61 67. Elazığ’da gerçekleşen deprem dolayısıyla mağduriyet yaşayan kardeşlerimiz için kışlık kıyafet ve battaniye desteği sağlayacağız. Yardımlarınızı Büyükşehir Belediyemizdeki (Varlıbaş) yardım toplama alanına veya ilçelerimizdeki itfaiye merkezlerine bekliyoruz''

TGC TRABZON, ''DAYANIŞMA İÇİNDE OLDUĞUMUZU BELİRTİYORUZ''

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada, ''Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından yaşanan can kayıpları sonrası büyük bir üzüntü duyduk.Elazığlıların acısını yürekten paylaşıyor ve dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet  yaralılara da acil şifalar diliyoruz.Tüm Türkiye''ye geçmiş olsun'' denildi.

AKUT TRABZON, ''ELAZIĞ'DA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILDIK''

AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu, deprem olduğu bilgisini alınca hemen hazırlıklara başladıklarını ifade ederek, “Trabzon’dan 11, Rize’den 7 gönüllümüzle birlikte yola çıkarak olabilecek en kısa zamanda Elazığ’a ulaştık. Buradaki ekiplerle entegre olarak Maden ilçesi Gezin köyü ve Gözeli bucağındaki arama – kurtarma çalışmalarına katıldık. Dileğimiz can kaybı sayısının daha fazla artmamasıdır. Tüm gönüllülerimiz ve diğer arama – kurtarma birimleriyle birlikte görev başındayız” dedi.