Bölgeye çıkartma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüğoğlu, “Tüm çalışmalarımız tamamlanıncaya kadar iş makinelerimiz buradan çıkmayacaktır” dedi. İlçede bir vatandaşın kaza sonucu hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, bölgede şiddetli yağış riskinin devam ettiğini kaydederken vatandaşları sel ve heyelan olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MÜDAHALE ETTİ 
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan sağanak yağış Trabzon’un farklı noktalarında heyelan olaylarının yaşanmasına neden oldu. Dün akşam saatlerinde etkili olan yağıştan Trabzon’un Şalpazarı ilçesi ciddi şekilde etkilendi. İlçenin birçok noktasında heyelan olayı yaşanırken Geyikli Mahallesi’nde önemli ölçüde maddi hasar meydana geldi. İlçede ayrıca Acısu ve Çamlıtepe mahalleleri başta olmak üzere birçok mahallede de heyelan olayı yaşandı. Acısu Mahallesi’nin ana yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapanırken Trabzon Büyükşehir Belediyesi 30 iş makinesi ile bölgeye müdahale etti. Aynı şekilde başta Geyikli olmak üzere Şalpazarı’nda heyelan olaylarının yaşandığı tüm bölgelere Büyükşehir Belediyesi tarafından anında müdahale edildi. Bölgede çalışmalara aralıksız olarak devam edilirken Büyükşehir Belediyesi ayrıca önceki günlerde heyelan olaylarının yaşandığı Trabzon’un Of, Hayrat ve Yomra ilçelerinde de çalışmalarını sürdürüyor. 

TİKSİ SU SORUNU YAŞANMASININ ÖNÜNE GEÇTİ 
Bölgede yaşanan aşırı yağışlardan dolayı Trabzon’un bazı noktalarında içme suyu hatlarında da sorunlar yaşandı. Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) ekipleri tüm sorunlara anında müdahale etti. TİSKİ ekipleri; Of’un Gürpınar, Bölümlü ve Uğurlu mahalleleri ile Hayrat’ın Balaban Mahallesi’nde heyelan nedeniyle kopan tüm içme suyu hatlarını kısa sürede yenileyerek vatandaşların susuz kalmasının önüne geçti. 

TİKSİ BÖLGE İLLERİNE ARAÇ DESTEĞİ VERDİ 
Oldukça nitelikli bir makine parkına sahip olan TİSKİ ayrıca aşırı yağışlar nedeniyle sorun yaşayan diğer bölge illerine de destek verdi. TİSKİ tarafından talep üzerine Rize’ye kombine kanal temizleme aracı (vaktör) gönderdi. Ayrıca Trabzon’da su taşkını yaşanan noktalara da iş makineleri ile anında müdahale edildi. 

GÜMRÜKÇÜOĞLU: KAZA SONUCU YAŞANAN ÖLÜM 
OLAYI HEPİMİZİ DERİNDEN ÜZDÜ 
Aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan heyelan olayları ve sürdürülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, maddi kayıpların kısa sürede telafi edileceğini ifade ederken Şalpazarı’nın Doğancılar Mahallesi’nde kaza sonucu yaşanan ölüm olayının kendilerini derinden üzdüğünü kaydetti. İlçenin Doğancılar Mahallesi’nde 76 yaşındaki İfakat Çoban’ın evinin önünde temizlik yapmak isterken kayma sonucu kafasını çarpması nedeniyle hayatını kaybettiğini öğrendiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Merhume annemize Allah’tan (c.c.) rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: ÇALIŞMALAR TAMAMLANANA 
KADAR MAKİNELERİMİZ BURADAN ÇIKMAYACAK
Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile birlikte Şalpazarı’nda heyelan olaylarının yaşandığı başka Geyikli ve Acısu olmak üzere tüm mahallelerde incelemelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, “Heyelan olaylarından en çok Şalpazarı ilçemiz etkilenmiştir. Büyükşehir Belediyesi olarak Şalpazarı’mızın tüm mahallelerine müdahale etmiş durumdayız. Geyikli, Çamlıca, Acısu, Simenli ve Sütpınar mahallelerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Tüm çalışmalar tamamlanana kadar iş makinelerimiz buradan çıkmayacaktır. Sonrasında da istinat duvarı gibi, menfez gibi gerekli olan tüm çalışmalar çok kısa sürede yerine getirilerek heyelanın izleri ortadan kaldırılacaktır. Trabzon’umuzda önceki günlerde heyelan olaylarının yaşandığı bölgelerde de çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu çalışmalarımızı başta Karayollarımız ve DSİ olmak üzere ilgili kamu kurumlarımızla birlikte sürdürmekteyiz” diye konuştu.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: BÖLGEMİZDE ŞİDDETLİ 
YAĞIŞ RİSKİ DEVAM ETMEKTEDİR
İlçede sel ve heyelan olaylarından etkilenen tüm vatandaşlar tek tek görüşerek taleplerini alan Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca Doğu Karadeniz Bölgesi’nde şiddetli yağış riskinin devam ettiğini hatırlatırken, vatandaşların sel ve heyelan olaylarına karşı dikkatli olmasını istedi.