61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da yaylalarda yıkımlar kaldığı yerden devam ediyor. Düzköy Haçka Yaylası’nda ki yıkımların ardından bugün de Şalpazarı İlçesine bağlı Sis Dağı, Geyikli Obasında yıkımlar gerçekleştirildi. 
Toplamda 10 ev, 2018’de yapıldığı ve İmar Barışına uymadığı gerekçesiyle yıkıldı. Kaçak olduğu iddiasıyla yıkılan evlerini gören vatandaşlar ise ne yapacaklarını şaşırdı. Evlerinin yıkılmaması için mücadele eden vatandaşlar özellikle belediye başkanları, milletvekillerini eleştiri yağmuruna tuttu. 
Garibanların evlerinin yıkıldığını iddia eden vatandaşlar 2017 - 18’den önce de bölgede yıkım kararı olmayan 24 evin yıkıldığını, yıkım kararı olan evlerin ise yıkılmadığını iddia etti.


Evi yıkılan Geyikli Mahallesinde Selami Evren,  “Cana geleceğine mala gelsin dedik iyi has, sağımızda solumuzda dört katlı binalar sıkıntı yok. Bize dediler: İmar barışına başvur başvurduk. Belge verdiler 9 bin TL paramızı aldılar. Belgemizi bozdular, mahkemeye verdiler beraat kararı geldi. Beraat kararından sonra tekrar mahkemeye verdiler. Ondan sonra yıkım kararı geldi. 10 gün önce. valisine kaymakamını, milletvekilleriyle konuştuk işe yaramadı. “yıkacağız” dediler. Benim istediğim şuydu: 
Şalpazarı’nın evlatları vardı: Şalpazarı’na gelince biz Şalpazarı’nın çocuğuz diyorlar. Burada 348 ev var. Sadece gözünüze bu mu battı?  Cuma vakti burada inşaatta çalışıyorum. Lanet olsun diyorum. Helal olsun size.. 384 ev gözünüze batmadı bu sis dağında bu battı” dedi. 

Evren, “Zamanında bize göz yumar... İsim vermemize geek yok... üç beş oy için göz kapatıp resmi araçlarla kum çakıl mıcır taşıyacağına insanlara diyebilirdi: kardeşim şöyle güzel bir şey yapalım. insanlar geldiğinde hoşuna gitsin. Burası böyle talan edilmezdi, bu hallere düşmezdi.  Doğu'da vatandaşın ahırında kliması var. Elektrik yakıyor kaçak elektrik yakıyor yıllardır. Belge almıyor. Ben belge aldım. Neden bana belge verdin. 9 bin TL aldın. Gittin 50 bin TL’lik evimi yıktın” dedi. 
Öte yandan Trabzon’da İmar Barışına uymayan evlerin yıkımına farklı noktalarda devam edileceği de gelen bilgiler arasında.