İlginin az olduğu gözlenen açılış törenine Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon Sanatevi Derneği Başkanı Adnan Taç ve sanatseverler katıldı.
Açılışta konuşan Sanatevi Başkanı Adnan Taç “Kültürel yozlaşma bir erozyon gibi kentlerin çölleşmesine sebep olacak.

Bu çölleşme, bir beyin göçü şeklinde Anadolu kentlerinin makus talihi olarak üst tabakadan büyük kentlere doğru kayıp giderken, alt tabakadan göç almayla işleyişini sürdürecektir. Trabzon bu gün bunu yaşamaktadır. Mizahı ile anılan Trabzon, ‘Mizahın başkenti’ ise mizahımız, fıkra adam Temel ile Fadime neden öksüz ve yetim kalmıştır” dedi.
Etkinlikte bir konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bu şehre altın kaplama yollar, köprüler yapsak, bütün alt yapısını yeniden çağın en üstün teknolojisiyle birlikte donatsak dahi şehrimizin yaşaması, yaşatılması ve gelecek nesillerimize bu şehrin özellikleriyle beraber devredilmesi için yapacağımız en güzel çalışmalar esasında tarihine, kültürüne, sanatına ve de sanatçısına dönük çalışmalardır” dedi.
Trabzon’un metrekaresine en çok sanatçı düşen şehir olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Eğer ben bir belediye başkanı olarak ‘Trabzon, metrekaresine en çok sanatçı düşen şehirdir’ ifadesini gururlanarak söylüyorsam, Trabzon’un sanatına ve sanatçısına hizmet etmek benim için lütuf değil vazifedir. Bu bilinçle bu anlayıştayım. İnşallah bu vesile ile de bu anlayışımı sizlerle paylaşmayı da bir görev biliyorum. O nedenle bu ve bunun benzeri şehrimizin sanatına ve sanatçısına bizim belediye olarak katacağımız vazifemiz neyse inşallah bugünkü etkinlerde olduğu gibi, bundan sonraki çalışmalara da katkı sunacağımı açık olarak huzurlarınızda söylemek istiyorum ve söz veriyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından açılan resim sergisi davetliler tarafından gezildi.