Trabzon Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Necati Zengin, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, 22. Sanat yılını kutlayan Trabzon Sanat Tiyatrosu (TST), yeni oyununu “İnsanlık Ölmedi Ya” ile 27 Ocak 2015 tarihinde sanatseverlerle buluşturacaklarını belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Zengin, “Trabzon, kültür tarihinde yadsınamayacak bir yeri olan ve 22. Sanat yılını kutlayan Trabzon Sanat Tiyatrosu (TST), yeni oyunu “İnsanlık Ölmedi Ya” ile 27 Ocak 2015 tarihinde sanatseverlerle emeğini paylaşacaktır. Dünya klasiği yazar ve şairimiz Nazım Hikmet’ in yazdığı eser, daha önceki birçok oyunumuzda olduğu gibi Türkiye’ de ilk kez sahnelenecektir.” dedi.

Zengin açıklamalarında “Tiyatro sanatının yozlaştırıldığı ve baskı altına alındığı, sansürlenmeye çalışıldığı günümüzde inadına tiyatro, inadına insan diyerek tiyatromuzu 22. Yılında yaşatmaya çalışıyoruz. Bu yaşam gücümüzü de değerli tiyatro severlerin katkısıyla gerçekleştiriyoruz. ‘İnsanlık Ölmedi Ya’ adlı oyunumuzda ‘dürüst ama bazen enayi yerine koyulan bir hukuk adamının trajikomik’ öyküsü anlatılmaktadır. Oyunun yönetmenliğini Necati Zengin yaptı. Dekor; Nevzat Ofluoğlu, kostüm Hande Kantarcı, ışık ve efekt Suat Küçük ile Aygül Güner’ e ait. Oyuncular; Necati Zengin, Süleyman Sırtkaya, Nevzat Ofluoğlu, Yusuf Küçükosman, Serkan Serbest, Adem Yıldırım, Cemre Can Avcı, Halit Şahin, Hande Kantarcı ve Serpil Doruk. Oyun; 27 Ocak 2015 Salı gününden itibaren Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde Saat 20.00’ de tiyatro severlere sunulacaktır. Daha sonra aynı oyun birçok il ve ilçemize turne yapacaktır. Tüm sanatseverler oyunumuza davetlidir.” görüşlerine yer verdi.