9. Uluslararası Sanat Günleri’nde Şair-Oyuncu Taner Cindoruk’un “Şiir Saati” başlıklı programı şiir düşkünlerini ve hayranlarını salona topladı. Diksiyonu ve özenli ses tonlamalarıyla okuduğu şiirlerinde sevenlerinin büyük beğenisini aldı. Şiir dinletisi sonrasında gerçekleştirdiği söyleşi ve söyleşi sonrasındaki düzenlenen imza günüyle programını tamamladı.

Güne damgasını vuran Türk Sinemasının ödüllü yönetmeni Onur Ünlü oldu. Yönetmen Onur Ünlü sinema anlayışını ve yapmak istediklerini uzun uzun anlattı. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği söyleşide doğal duruşu, samimi cevapları, yaptığı işlerdeki samimi itirafları, mizahi kişiliği söyleşinin çok renkli geçmesine sağladı. Sevenleriyle soru cevap şeklinde uzun uzun diyaloglar kurarak programını tamamladı. 

İran Tebriz’den sanat günlerine katılım sağlayan Ayna Tiyatrosu “Atebek Parkinin Tirajedisi” oyunuyla Trabzonlu tiyatroseverlerle buluştu. İran tarihinde önemli yeri olan Sattarhan’ın son dönemlerini anlatan oyun dekor, kostüm, ışık ve oyun kurgusuyla büyük beğeni topladı.

9. Uluslar arası Sanat Günlerinin son gününde Oyuncu Bennu Yıldırımlar izdihamı vardı. Yönetmen Erhan Tucer’in “Ağustos Böcekleri ve Karıncalar” filmini gösterimi sonrasında Moderatörlüğünü Serkan Türk’ün yaptığı, yönetmen Erhan Tuncer, filmde rol alan oyuncu Bennu Yıldırımlar ve oyuncu Gün Koper’in katıldığı söyleşide sanatsevelerle buluştular. Film üzerine gerçekleştirilen söyleşide zaman zaman televizyon dizileri üzerine de sorular yöneltildi. Söyleşi, samimi ve hoş diyaloglarla geçti.

9. Uluslar arası Sanat Günleri’nin finali KTÜ. Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. Babazula Müzik Grubunun verdiği konser öncesinde sanat günlerine destek ve sponsor olan kurum ve kuruluşlara plaketleri takdim edildi. Babazula, daha çok yurt dışında konserler veren bir ekip olarak ilk kez Trabzon’da sanatseverlerle buluştu. Bildik müzik gruplarından çok farklı müzik anlayışları, sahne performansları müzikseverlerin büyük ilgisini çekti.

Trabzon Sanatevi bu yıl 9. gerçekleştirdiği sanat günleriyle bir kez daha kentin sanat hayatında ne kadar önemli bir yer tuttuğunu, kent insanıyla buluşturduğu önemli isimlerle kentin kültür ve sanat hayatına ciddi katkılar koyduğunu göstermiş oldu.