Trabzon Sanatevi 11. Uluslararası Sanat Günleri yarın başlıyor.

Açılış saat 16.00’da Ortahisar Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde yapılacak ve etkinliklerin tamamına yakını burada gerçekleştirilecektir. Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği’nin desteklediği 11. Uluslararası Sanat Günlerinin sponsorluklarını Açı Koleji, Provizyon Dijital Reklam ve Baskı Merkezi, Gündönümü Tour, Es Davet ve Organizasyon, Karfo Ajans Profesyonel Stüdyo, ana sponsorluğunu Yusuf Rizeli Reklamcılık yapıyor.

Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç sanat günleriyle ilgili olarak, “Trabzon Sanatevi; Uluslararası düzeye taşıdığı sanat günleriyle Trabzon’a yeni bir soluk getirirken, kentin uluslararası düzeyde tanıtımına, kent insanının farklı kültür ve sanat insanlarıyla buluşmasına katkı sağlamaktadır. Güzün renklerini, sanatın renkleriyle buluşturuyoruz. Kentin tarihinde iz bırakmasını istediğimiz sanatsal bir etkinlik olsun istiyoruz. İnsanların Trabzon’u tercih etmeleri için sebepler yaratmaya çalışıyoruz. Bu anlamda sanat günlerinin önemli bir sanatsal faaliyet olduğunu biliyoruz. Kurtuluşu turizmde arayan bir kentin en önemli başlıklarından biridir kültürel ve sanatsal etkinlikler. İnsanları kente getirmek için kültürel ve sanatsal etkinliklerle sebepler yaratırken, onları şehirde tutmanın ve kent ekonomisine katkı sağlamanın da bu yolla olacağını biliyoruz. Bu anlamda uluslararası sanat günlerinin uzun soluklu ve kalıcı olması için yerel yönetimlerimiz başta olmak üzere kentin karar vericilerinin destek olmalarını istiyoruz. Ünlü ve önemli sanatçıların katılım sağlayacağı, 17-20 Ekim 2019 tarihleri arasında halka açık ve ücretsiz yapılacak etkinliklerimize değerli sanatseverleri bekliyoruz.” dedi.

Trabzon Sanatevi binasının restorasyonda olması nedeniyle 11. Uluslararası Sanat Günleri, Ortahisar Belediyesi tarafından tahsisi yapılan Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde yapılacaktır. 17-20 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacak etkinliklerde el sanatları standları, sergiler, dinleti, söyleşi, imza günleri gibi birçok etkinliğin yanı sıra, tiyatro, sinema ve dizi oyuncularından “İstanbullu Gelin “ dizisinin bıçkın delikanlısı “Garip bey” rolüyle bilinen Devlet Tiyatroları Eski Genel Müdürü tiyatro sanatçısı Tamer Levent, Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Ruhi Sarı, Dilek Güven, şairlerimizden Yaşar Miraç, Hilmi Yavuz, Gonca Özmen, öykü ve roman yazarları Kemal Varol, Faruk Duman’ın söyleşi ve imza günleri, konserlerde piyano eşliğinde Rusya’dan soprano Irina Romanovskaya, Gürcistan’dan Kanudosi Caz grubu, sergilerde İran’dan ve Kuzey Kıbrıs’tan fotoğraf sanatçılarının sergisi, sinemada Afganistan’lı yönetmen Abbas Mohammadi’nin “Sessiz Göz Yaşları” film gösterimi gibi bir çok etkinlik yer almaktadır. Yerelde sanatçılarımızın imza günleri, Beyaz Saçlılar konseri, Anma programı, fotoğraf ve resim sergileri, ebru ve el sanatları stantları açılacaktır.