Prof. Dr. Tekinbaş: “Şehir Hastanesi faydalı değilse yapılmasın. Ben buraya Şehir Hastanesi yapılmasının elzem olmadığını düşünüyorum” 

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, konuştu. 
Başhekim Tekinbaş, “Üniversite hastanemiz çok büyük bir kurum. Burası Türkiye’nin en önemli hastanelerinden bir tanesi, çok önemli hocalarımız ve dünya çapında önemli bilim adamlarımız var. Bölgenin göz bebeği durumdayız. Onun için hastanemizi korumamız lazım” 

“Şehir Hastanesi faydalı değilse yapılmasın. Ben buraya bir şehir hastanesi yapılmasının elzem olmadığını düşünüyorum. Şehir hastanesini kurduğumuzda hastanelerin bir kısmını ya da çoğunluğunu oraya taşıyacak, tek elde toplanacaksa bu faydalı ancak eğer o şehir hastanesini yaptığımızda hastaneler devam edecekse anlamı yok”

“Çocuk hastanesinde inşaat durmadı, ama bu sene ki ödenek yeterli olmayınca yavaş ilerliyor. Devletimizin buna destek vermesi ve ödenek çıkarması lazım. Eğer destek verilirse inşaat kısa zamanda biter. Çocuk Hastanesi biterse bir kısım servisi o hastaneye kaydırıp ana binada ki tadilatları hızlandırabiliriz”  (Sonnokta)