61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL - Trabzon’un dev projeleri arasında gösterilen Akyazı’da dolgu alanı üzerine yapılacak Trabzon Şehir Hastanesinin ihalesi dün yapıldı. Toplamda 400 dönümlük alan üzerine yapılacak ve 900 yatak kapasitesi olması planlanan Şehir Hastanesinin ihalesinde eşik değeri üzerindeki en düşük teklifi Kalyon İnşaatın verdiği öğrenildi.  Bir itiraz veya sorun olmaması halinde ise inşaatı bu firmanın yapacağı öğrenildi. 

EN DÜŞÜK TEKLİF KALYON İNŞAATTAN

Edinilen bilgiye göre Kalyon İnşaatın teklifi 1 milyar 99 milyon 900 bin TL olurken, bir diğer düşük teklifin ise Kolin İnşaat, Zey Yapı ortaklığında 1 milyar 117 milyon 600 bin TL olarak gerçekleşti. 

Sağlık Bakanlığı, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihalenin henüz sonuçlanmadığı verilen tekliflerin ise değerlendirme aşamasında olduğu kaydedildi. 
Pazarlık usulü yapılan ihalede Kalyon İnşaatın 1. tekliflerde en yüksek tekliflerden birini veren firmalardan olduğu, ancak 2. teklifte ise en düşük teklifi veren firma olduğu görüldü.



ÖN YETERLİLİK İHALESİ 2018 YILINDA YAPILMIŞTI
Trabzon’da bir süredir yapımı konuşulan Trabzon Şehir Hastanesinin ön yeterlilik ihalesi hatırlanacağı üzere 2018 yılında yapılmıştı. Dün de yapım ihalesi gerçekleşen Trabzon Şehir Hastanesinin kısa sürede ihaleyi alacak firmayla sözleşme imzalanması ve inşaatına başlanması bekleniyor. 

TRABZON MİLLETVEKİLLERİ MÜJDELEDİ
Trabzon Milletvekilleri de Şehir Hastanesinin ihalesinin dün yapıldığını sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla müjdelemişti. 

 A”K Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora: Trabzon Şehir Hastanesi’nin ihalesi bugün tamamlandı Mega yatırım dev hizmet.Şehrimizdeki sağlık altyapımızı bu yatırımla daha da güçlendireceğiz. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca beye ve emeği geçenlere teşekkür ederiz." 

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta: Trabzon Şehir Hastanesi yapım ihalesi bugün gerçekleşti. 
Başta Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun. "Şehir Hastanesi", Trabzon'un değerine değer katacak” 

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar: “Trabzon Şehir Hastanesi’ne kavuşuyor,
yapım ihalesi bugün gerçekleşti. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan’a,  olmak üzere, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ve emeği geçen herkese teşekkürlerimle.Hayırlı olsun” 

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu: Şehrimizi önemli bir sağlık üssü haline dönüştürecek bugün ihalesi yapılan Şehir Hastane’miz hayırlı uğurlu olsun. Başta CB’mız Sn. Recep Tayyip Erdoğan
 olmak üzere, önceki dönem Sağlık Bakanlarımız, Fahrettin Koca Bakanımız ve elbette ki yöremizin evladı Bakanlarımıza minnettarız”