61 SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 64’üncü Genel Kurulunu bugün 19 Mayıs Spor Salonunda gerçekleştirdi. Genel Kurula AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Muhammet Balta’nın yanı sıra TESOB Başkanı Metin Kara, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay İYİ Parti Trabzon il Başkanı Hasan Sakan, Saadet Partisi Trabzon il Başkanı Cevat Kurt ve çok sayıda esnaf katıldı.
Genel Kurulda seçime tek liste katılan mevcut Başkan Metin Kara konuşmasında Çanakkale Zaferi ve Afrin’i anarak başladı. “Bu topraklar üzerinde sinsi emelleri olanları lanetliyorum. Hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarınızda vurgulamak istiyorum. Bundan sonraki süreçte hiçbir cephede de sırtımız yere gelemeyecektir.” dedi.
Metin Kara “Her dönemde bilindiği üzere seçimlerimiz vardır. Seçimler bizlerin en büyük bayramını teşkil eder. Bu kervan hizmet kervanıdır. Başkanlar etkin liyakatli bir sergilemişlerse sorun yoktur. Onlara hizmet veren karşısında sevgi alır. Güven alır. Varlığını esnafın yükselmesine adayan yöneticiler kendilerini yeniledikleri sürece TESOB ayakta kalacaktır. 18 yıldır sizlerle geçirdik. Allah’a size hizmet etmek için bu fırsatı verdiği için şükür etmek istiyorum.” dedi.
DEVLETE NAMUS BORCUDUR
“2017 yılında 250 ortağımıza 16 milyon kredi kullandırdık. 2017 yılı sonu itibari ile 74 milyon kredi kullandırıp takipteki 1 milyon 55 bin borcunda yapılanmasını yaptık. 785 bin TL’lik gecikme faizi alacağını feragat etmiştir. Benim başkanlık dönem de kullandırdığımız kredi 350 milyon TL’dir.  Takipteki alacağımız 2 buçuk milyon TL’dir. Baktığımız zaman 2001 döneminde olan alacaklarımızdır. 2001 yılında borcunu ödeyemeyip 17 yıl içerisinde yapılandırmalardan yararlanmayıp, 2017’de gelip borcunu kapatan esnaf ve sanatkârlarımız oldu. Benim esnafım devlete olan borcunu namus kabul etmiştir. “
KREDİ KULLANMAKTA SORUN YAŞIYOR
“Bize bütün iktidarlar destek vermiştir. AK Parti ise bunu artarak devam ettirmiştir. Esnaf ve Sanatkârlar ekonominin kılcal damarlarını omurgasını oluştururuz. Kırık bir omurgayla yaşam sürdürülemez. Bizim hepimizin dik olmamız gerekir. En büyük sorunlarımızdan bir tanesi de mali sicil sorunudur. Bu sorunu asla ve asla çözemedik. Bankalarla itilafa düşen çok sayıda esnafımız kredi kullanmakta sorun yaşıyor. Krizlerden en çok etkilenen kesim bizlerizdir.  Bu aralar esnafımızın zor durumda olduğunun da altını çiziyorum. 8 dönemdir görev yapıyorum. Elimizde imkânlarımız ölçüsünde hizmet vermenin mücadelesini verdim. Bu şehirde birlikteliği sağlayan ben ve yönetici kardeşlerimdir. Burada varlığımız devam ettiği sürecince esnaf sanatkârlarımız baş tacıdır.”
HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALIYORUZ!
Salih Cora konuşmasına Çanakkale Zaferini anarak başladı. “Esnafımız iyi ahlaklı, doğru, hoş görülü, vatanına milletine bağlı kişilerdir. Esnafımızın her türlü ihtiyacına önem gösteriyoruz. Devlet esnafı korumakla yükümlüdür. İktidara geldiğimiz günden bu yana çok şey yaptık. Trabzon tarih, kültür, sanat kenti bir o kadarda ticaret şehridir. Esnafımızın sıkıntısını çözülmesi için her türlü önlemi alıyoruz. Her türlü talepte yanlarındayız.” dedi.
Muhammet Balta “Siz bir taraftan fiziki olarak buradasınız ama diğer taraftandı dükkânlarda neler yapılıyor. Yarınki ödemelerini düşünüyorsunuz. Bakıldığı zaman esnaf 24 saat çalışır. Esnafın mesaisi yoktur. Gecede rüyasında bütün işlerini görür. Çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Biz siyasileriz. Biz sizin içinizden çıkan sizi bilen birileriyiz. 2002 öncesinde faiz oranlarımız biz devraldığımız zaman yüzde 59’du. İstediği kredi miktarını alması mümkün değildi. Türkiye’de sıkıntılar yaşasak bile, Türkiye ekonomisi 3 kat büyüdü. Alt yapıyla eğitimle sağlıkla Türkiye emin adımla ileriye gidiyor. Bizler esnafın yanındayız. İşsizliğin azalması, ekonominin iyiye gitmesi için esnaf kardeşlerimize destek vermek zorundayız. 
TRABZON ŞEHİR HASTANESİNE KAVUŞUYOR!
Trabzon’da Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun önderliğinde toplantılar yapıyoruz. Arap ülkelerinden, Türk Cumhuriyetlerinden kardeşlerimiz geliyor. Buraya döviz bırakıyorlar. Trabzon’daki esnafın kalkınmasına Trabzon’un kalkınmasında etkili oluyorlar. Elimizdeki imkânları geliştirmek için önümüze bakmayız. Geçtiğimiz günlerde Bilim Bakanımızla toplantı gerçekleştirdik. Yatırım adası ile ilgili. Çok sağ olsunlar Trabzon’u çok önemsiyorlar. Trabzon’da şehir hastanesi planlanıyoruz. İnşallah Trabzon bu senenin sonunda her şey bitip şehir hastanesine kavuşacak. Cumhurbaşkanımızla konuşmamızda 2’nci devlet üniversitesini yapılacağını söyledi. Bunun yanında Kanuni Bulvarı, yollar, sağlık merkezleri yapılıyor. Biz esnafımızın yanındayız. “ dedi. Milletvekili Muhammet Balta konuşmasını bitirirken Çanakkale ve Afrin operasyonuna dikkat çekti.

Genel Kurulda mevcut Başkan Metin Kara tek liste ile katıldığı seçimde tekrar başkan seçildi. 
Kara’nın listesi ise şöyle;
ASİL ÜYELER
Metin Kara
Şükrü Bekar
Hayri Köksal
Mustafa Pehlivan
Mehmet Yılmaz

YEDEK ÜYELER
Ömer Faruk Pehlivan
Zühtü Bekar
Aydın Yılmaz
Şener Sürün
Yılmaz Bayraktar