Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, Şehir Hastanesi ve yer seçimine yönelik hazırladıkları değerlendirme üzerine konuştu. Başkan Şen, “Şehir Hastanesinin yer seçimine yönelik detaylı bir çalışma yaptık. Şunu belirteyim ki biz sağlık tesisi yapılmasına karşı değiliz. Yer seçimini değerlendirdik. Geniş kapsamlı çalışmamız sonucunda da Akyazı’nın doğru olmadığını söylüyoruz” 

YER DOĞRU DEĞİL
“Bu hastane için Akyazı’nın doğru olmadığı hususunda görüş belirten değerlendirme ortaya çıktı. Daha sonra pişman ollak istemiyorsa, bu gerçekleri göz ardı etmemeliyiz. Alternatif yer olarak Ortahisar İlçesinde Millet Bahçesinin yapıldığı yer, Çimento Fabrikasının alanı, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm alanı ve Erdoğdu’da yer alan kışla değerlendirilebilir dedik. Ama bu söylediğimiz yerlerde de şu anda yapı yapılıyor, başka alternatifler de olabilir” 

TRAFİK SORUNU OLUR
“Yaptığımız ankete göre insanlar hastaneye yaya ulaşmak istiyorlar. aynı zamanda bu tarz yapılar trafik üreten ve çeken noktalardır. Hastane yanında, yaya geçitleri ve trafik artışı da yapacak. Ve ne yazık ki o alanda toplu ulaşım yo, ortaya sorun çıkar. Haftanın belli günleri spor tesisindeki yoğunluk da hesap edildiğinde alternatif yollara ihtiyaç olacak. Bu işe onay verenler sonra pişman olmasınlar diye yer seçimi yanlış diyoruz” 

RAPORUN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN