Trabzonspor eski yöneticilerinden Zafer Özdemir'in kızı Sevilay Özdemir Dünya ilaç devi Novartis İngiltere’deki merkezinde görevlendirildi. 

Novartis Türkiye’den İngiltere’ye atamaİnsan Kaynaklarına yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Novartis Türkiye, global pozisyonlara yetenek ihraç etmeye devam ediyor. Son olarak Novartis Türkiye’de iş birimi direktörü olarak görev yapan Sevilay Özdemir Novartis İngiltere’ye atandı.

Novartis Türkiye bünyesinde 16 yıl boyunca çeşitli görevlerde bulunan ve son olarak Nörobilim İş Birimi Direktörü olarak görev yapan Sevilay Özdemir, Novartis İngiltere’ye Kardiyometabolizma İş Birimi Direktörü olarak atandı.

İTÜ İşletme Mühendisliği’nde lisans ve master eğitimi alan Sevilay Özdemir, profesyonel kariyerine Beymen’de planlama ile başladı. ABD’de yaptığı MBA’in ardından 2001 yılında çalışmaya başladığı Novartis Türkiye’de stratejik planlamadan satışa kadar pek çok departmanda deneyim kazandı.

Novartis Türkiye bünyesinde 16 yıl boyunca iş planlama, satış, pazarlama gibi birçok farklı alanda artan sorumluluklarla çalışan ve son 4 yılda Nörobilim ekibini yöneten Sevilay Özdemir özellikle MS hastalığı alanında hayata geçirdiği projelerle birçok ödülün sahibi oldu. Sevilay Özdemir Novartis İngiltere’de üstlendiği yeni görevinde, bulunduğu pazarda kardiyometabolizma tedavi alanı için satış, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine liderlik edecek.