61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da turizmin gözde merkezlerinden biri olan Sera Gölü’nde can pazarı yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, 53 plakalı bir araç virajı alamayarak Sera Gölü’nde uçtu. Araç içerisinde 2 kişini kurtarıldığı ifade edilirken araç içerisinde  bir kişinin olabileceği kaydedildi. Araç içerisinden kurtarılanlar hemen hastaneye kadırılarak tedavi altına alındı. 

raç içerisinde bir kişinin olabileceği ihtimaline karşılık bölgede arama kurtarma çalışmalarına başlandı. Arama kurtarma çalışmalar sırasında ne yazık ki acı haber geldi. Dereye düşen araçta sıkışan 27 yaşında ki Mustafa Reşit Yılanca adlı şahsın hayatını kaybettiği kaydedildi. Sıkıştığı yerden çıkarılan şahsın cesedi botla kenara alındı.

Çevredekilerin yardımıyla araçta bulunan 55 yaşında ki  Sefiye Yılancı Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesine, 55 yaşında ki İbrahim Yılancı ise Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsüne kaldırıldı. Ancak her iki kişi de kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. 

Aynı aileden 3 kişinin ise Trabzonlu oldukları ve Yıldızlı'dan Akçabaat'a gezmeye gittikleri kaydedildi.

Öte yandan olaydan dakikalar önce Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun konvoyla bölgeden ayrıldığı belirtildi. Bakan Eroğlu'nun bölgede inceleme yaparen de yetkilileri gölün kenarlarına kazadan hemen önce bariyer koymaları yönünde uyardığı ileri sürüldü.