61SAT HABER MERKEZİ 

Trabzon Sera Gölü’nde doğaya yakışıksız tartışmalı duvar krizinin ardından, yapılan beton duvar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla yıkılmıştı. 
Orada ne yapılacağı ise merak konusuydu. İş makineleri geçtiğimiz gün yeniden çalışmaya başladı. 
Yetkililerden alınan bilgilere göre Sera Gölü etrafına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da uygun gördüğü  doğaya uygun bir proje hayata geçiriliyor. 

DOĞAL GÖRÜNTÜ BOZULMAYACAK
Edinilen bilgilere göre yapılan çalışma şu şekilde: Sera Gölü etrafındaki uygunsuz beton duvarın yıkılmasıyla yapılan yeni projede  30-40 cm fileli toprakla bir çalışma yapılıyor. Yapılan proje oradaki doğal görüntüyü bozmayacak. Buna dikkat edilerek çalışma gerçekleştiriliyor. 

GEOMARME UYGULANIYOR
Orada mevcut yol oluşturulacak şekilde geoarma duvar inşaatı denilen uygulama gerçekleştiriliyor. Yapılan uygulamaya kademeli toprak uygulaması deniliyor.”
Yola destek amacıyla yapılan mevcut yapıda bir bölümün kalmasının zorunluğu olduğunu,  yıkılmasının söz konusu olmadığını belirten yetkililer, orada bir yol var, yolun mevcut durumunu güvenli hale getirmek için yapılan çalışma tamamen bittiğinde doğaya en uygun şekilde olduğu herkes tarafından görüleceğini ifade ettiler.