Trabzon Milletvekili Salih Cora yaptığı açıklamada, “İktidara muhalefet etmeyi ülkeye muhalefet etmek olarak algılayan zihniyetin çirkin bir tezahürünü gördük. TBMM’de milletin sözcüsü olmak yerine ülkeyi dışarda karalayan,  PYD’nin sözcüsü , FETÖ’ye yardım ve yataklık yapan şirketlerin avukatı gibi konuştu.Türkiye’nin büyüme rakamlarında destan yazdığı bir dönemde uluslararası yatırımcılara yönelik yapılan açıklama aynı zamanda ihanete eş değer çağrıdır. CHP‘de üstten aşağı moda milleti aşağılamak, yapılanı eleştirmek, ülkeyi suçlamak ,el aleme şikayet etmek. Dün Genel Başkanları Kılıçdaroğlu; bugün milletvekilleri Haluk Pekşen. Hatırlarsanız  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ağustos 2017'de Almanya'da yayın yapan Focus Dergisi'ne verdiği röportajda 'Türkiye'de halihazırda hiç kimse için güvenlik garantisi olmadığını söylüyorum, ne canınız ne de mal ve mülkünüz için.' ifadelerini kullanmıştı. Türkiye’yi yönetmeye talip olduğunu iddia eden CHP yetkiyi Hans’tan değil Halk’tan alması gerektiği gerçeğini henüz öğrenememiştir.” dedi.

Türkiye’nin ekonomik anlamda iyi bir yola girdiğini söyleyen Salih Cora sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye'nin gerçeklerinin CHP Milletvekili Haluk Pekşen'in çizdiği tablonun tam tersi olduğunu verilere baktığımızda görebiliyoruz. Sayın Pekşen, Türkiye üzerine hesap yapan mihrakların yalancı şahitliğine soyunmuştur. Türkiye'de 2017'nin Ocak ayında  Uluslararası sermayeli 453 şirket kurulurken 2018'de aynı ayda 635 şirket kurulmuştur. Bu değişimin oranı da yüzde 40'tır. Can ve mal güvenliği olmayan bir ülkeye böyle yüksek bir oranda yabancı sermayeyi getirebilir misiniz? İnsan biraz araştırır.”

Türk ekonomisinin gücüne vurgu yapan Salih Cora, “Türk ekonomisi böyle temelsiz spekülasyonlarla etkilenmeyecek kadar güçlüdür. Söylenecek çok söz var da lafa bakarım bir de söyleyene . Görüyoruz ki bu kafa hain bir çizgide gitmekte, tehlikeli sularda yüzmekte, karanlık odaklara hizmet etmekte. Bu akıl almaz savrulma içerisinde her gün tekzip yiyen bu açıklamalar milletimizce de lanetlenmektedir.” şeklinde konuştu.