61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da “Dolmuşların Modernizasyonu” süreci sancılı bir şekilde devam ederken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, seçenekleri 12 + 1 ve 17 + 1 olmak üzere 2’ye indirdiklerini açıklamıştı. 
Süreçle ilgili 61saat’in sorularını yanıtlayan Trabzon Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, esnafın gelir seviyesinin artması için mücadele ettiklerini sürecin yakında neticeye kavuşacağını açıkladı. 
Bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisini takip eden Usta, “Biz esnafın geleceğini düşünüyoruz. Esnafın gelir seviyesinin arttırılmasını düşünüyoruz. Bu şartlarda esnafın araba alacak durumu olmadığından, onlar üzerinde müzakere yapıyoruz. Onun için mücadele ediyoruz. Durum bu..” dedi. 


ÖNÜMÜZDREKİ HAFTA AÇIKLAMA YAPILABİLİR
Sürecin netleştikten sonra Başkan Murat Zorluoğlu’nun açıklama yapacağına dikkat çeken Usta, “Bizim için esnaf para kazansın, gelir seviyesi artsın da 2’li de olur, 3’lü de olur, 15’li de olur. Onda problem yok. Onunla ilgili başkan netleştirip, genel bir açıklama yapacak. Yakın artık son sürece geldik. Başkan onla ilgili önümüzdeki hafta bir açıklama yapabilir” diye konuştu. 


ARAÇLARIN MARKASI BELİRLENDİ Mİ?
Araçların markasıyla ilgili her hangi bir çalışma yapmadıklarını ifade eden Usta, “Araçların markası ile alakalı hiç bir çalışmamız yoktur. Biz sistemle alakalı çalışma yapıyoruz. Esnafın hem refah düzeyinin arttırılması hem de gelir düzeyinin arttırılması ile alakalı çalışma yapıyoruz. Baştan beri söyledik, araç bizim için en son konuşulacak konudur. Araç ile ilgili o duruma geldiğimizde gerek durak başkanı arkadaşlar, gerek üyelerle beraber açık şeffaf bir ortamda görüşülecek ona göre karar verilecek” dedi.

17 + 1 SİSTEMİNDE 230 ARAÇ ASKIYA ALINACAK

17 + 1 sistemi hayata geçerse 230 aracın askıya alınacağını ifade eden Usta, mevcut sistem devam ederse buna gerek kalmayacağını da sözlerine ekledi. 


ÜCRETSİZ TAŞIMA OLACAK MI?
Kartlı sisteme geçilmesi durumunda ücretsiz taşıma olacağı iddialarına cevap veren Usta, “Biz ayakta yolcu almadığımız için Karayolları Trafik Kanunun söylemiş. “Ayakta yolcu almadığımız için zorunluluğumuz yok” Dolayasıyla biz bedavaları taşımayacağız. Kartlı sisteme geçilebilir. Başkanın o yönde açıklamaları var. “Kartlı sistem bu şehir için önemli” diye. Onun üzerine müzakere ediyoruz. Esnafın lehine olacak şekilde sonuçlandıracağız” dedi.