Terzi, yazılı basın açıklamasında, Türk atletizminin son yıllardaki hızlı gelişiminde müstakil atletizm sahalarının payını vurgulayarak, eskiden atletlerin futbol stadyumlarındaki pistlerde antrenman yapmak zorunda olduklarını hatırlattı. O dönemlerde futbol antrenmanları veya maçlar nedeniyle çoğu zaman atletizm antrenmanlarının iptal edildiğini kaydeden Terzi, açıklamasına şöyle devam etti:

"Sadece atletizm sporunun yapıldığı sahalarda bu sorun ortadan kalkıyor ve her yaş grubundan atlet düzenli ve verimli antrenman imkanına kavuşuyor. Yüzlerce atlet, atletizm sahalarında sadece antrenman yapmıyor, adeta kendilerine bir yaşam düzeni kuruyor. Böyle müstakil atletizm sahalarına zaman zaman futbol kulüpleri tarafından talip olunmasını etik bulmuyorum. Futbol kulüplerinin, Trabzon Söğütlü Atletizm Pisti’nin kendilerine tahsis edilmesini istemeleri kabul edilemez. Bu tür atletizme zarar verecek talepler hem beni hem de tüm atletizm camiasını üzüyor."

Mehmet Terzi, Trabzon’un nüfusu ile en büyük ilçesi olan Akçaabat’ın Söğütlü beldesinde yer alan pistin yöre ve Türk atletizmine önemli katkı da bulunduğunu ifade etti.

2007 yılında Karadeniz Spor Oyunları ile 2011’de Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın atletizm yarışmalarına ev sahipliği yapan Söğütlü Atletizm Pisti’nde her yıl en az bir uluslararası yarışma yapıldığını vurgulayan Terzi, şunları kaydetti:

“Avrupa Olimpiyat Komitesi üyelerince 'Avrupa’nın en güzel atletizm tesislerinden biri' olarak nitelenen Söğütlü Atletizm Pisti, Türkiye’nin tüm sporların referans noktası kabul edilen atletizmde ideal koşullarda tesis yapma becerisini ortaya koyuyor."