İl Müdürü Aydın Gedikli başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda e-fatura düzenlemesi, medula sistemi, adli vaka ve iş kazası takipleri, sağlık aktivasyon uygulamaları ile elektronik rapor ve istirahat raporlarının düzenlenmesinde yaşanan sorunlar görüşüldü.

İl Müdürü Aydın Gedikli artık ülkedeki hemen hemen herkesin genel sağlık sigortası kapsamında olduğunu söyledi. Buna paralel olarak sağlık giderlerinin sosyal güvenlik harcamaları içindeki yerinin zaman içinde artış gösterdiğini ifade etti. Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak bu harcamaların sosyal güvenlik bütçesinden karşılandığını belirten İl Müdürü Gedikli sağlık alanında yapılan hiçbir suistimale ise geçit vermeyeceklerini ifade etti.  Öte yandan bu toplantılar ile sağlık hizmet sunucularının uygulamada yaşadığı sıkıntıları veya tereddütleri gidermeyi amaçladıklarını belirten İl Müdürü Gedikli Sosyal Güvenlik Kurumu olarak rehberliği ön planda tuttuklarını da sözlerine ekledi.

Sağlık hizmet sunucusu temsilcileri ise vatandaşa en iyi hizmeti vermeyi amaçladıklarını ifade ederek bazı durumlarda sosyal güvenlikle alakalı işlemlerde tereddüt yaşanabildiğini dolayısıyla istişare toplantılarının bu sorunların çözümüne katkı yaptığını söyledi.
İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya Trabzon ilindeki kamu ve özel sağlık hizmet sunucuları, tıp merkezleri ve İl Müdürlüğü yetkilileri katıldı.