Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Ticaret Bakanlığı desteği ile su ürünleri sektöründe uygulanmakta olan TR90 Su Ürünleri Kümesi isimli proje kapsamında 18-20 Aralık 2019 tarihleri arasında Tokyo – Japonya’da yurt dışı pazarlama faaliyeti gerçekleştirildi. Heyette Trabzon’da su ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Doğu Karadeniz Kültür Balıkçılığı, İnan Kardeşler Alabalık, Omega 61, Sezginler, Yomra Su Ürünleri, Politek, Yahya Denizer Gıda Maddeleri ve Sadıklar firmalarından 10 temsilci yer aldı.

BALIK PAZARI VE SU ÜRÜNLERİ ÇALIŞMALARI İNCELENDİ

Trabzon su ürünleri sektörü heyeti, Tokyo’da yeni kurulan ve en büyük balık pazarlarından biri olan Toyosu Balık Pazarını ziyaret ederek, ürünler ve sunum şekilleri hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Japonya Yurtdışı Balıkçılık İşbirliği Vakfı’nı ziyaret eden Trabzon heyeti, potansiyel işbirliği imkânları hakkında temaslarda bulundu.

TOKYO TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ ZİYARET EDİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Ticaret Müşavirliğini ziyaret eden heyet Ticaret Baş Müşaviri Murat Yapıcı ve diğer yetkililerle görüştü. Yapıcı, Tokyo ve Japonya’daki sektörün durumu, ithalat hacmi, gelişebilecek alanlar ve Japonların iş yapma biçimleri ile ilgili Türk işadamlarına detaylı bilgiler verdi. Ziyaretin anısına Ticaret Baş Müşaviri Murat Yapıcı’ya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası plaketi takdim edildi.

100’ÜN ÜZERİNDE İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Pazarlama faaliyetinde Trabzonlu firmalar ikili iş görüşmesi etkinliğine de katıldı. 8 firmadan 10 temsilci, Japon sektör temsilcileriyle 100’ün üzerinde iş birliği görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmelerin yeni işbirliği adımlarının atılması yönünde olumlu geçtiği belirtildi.

BÜYÜKELÇİ MERCAN TÜRK İŞADAMLARIYLA GÖRÜŞTÜ

İkili iş görüşmesi etkinliğini Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Murat Mercan da ziyaret etti. Katılımcı firmalarla görüşen Mercan’a, Trabzon’daki su ürünleri sektörü ve hedefleri anlatıldı. Tokyo Büyükelçisi Mercan’a heyette bulunan TTSO Meclis Üyesi İlker Yıldırım tarafından plaket takdim edildi.