61SAAT HABER SERVİSİ - 
Çavga, “Sümela Manastırının giriş ücreti 250 lira olmalı” ifadelerini kullanarak, “Elimizde bulundurduğumuz değerleri itibarsızlaştırmakta üzerimize yok.

UNESCO Dünya Mirası olarak hazırlamaya çalıştığımız bir eserin giriş ücretinin 50 lira olmasını tartışmak yersiz bir durumdur. Bugün dünyada Sümela Manastırı benzeri eserlerin ziyareti için 30 Euro’dan aşağı bir ücret ödenmez. 30 euro bugünkü kurla 250 lira gibi bir para yapıyor” ifadelerini kullandı. 

Çavga, paylaşımına şu şekilde devam etti: “Bizler eserimizin giriş ücretini 10 lira olsun 20 lira olsun diye tartışacağımıza giriş fiyatını yükseltip yerli ziyaretçileri müze kart ya da benzeri uygulamalar ile koruyan tedbirlere yönlendirmeliyiz.

Bugün 60 lira karşılığında alınan müze kart ile bir yıl boyunca Türkiye’de belirli müzeleri ücretsiz gezme imkanı bulabiliyoruz. Sadece Türk vatandaşlarının müze kart alabileceklerini düşündüğümüzde hem yerli turistlerimizi mağdur etmemiş oluyoruz hem de koruyup, kollayıp restorasyonuna para harcadığımız dünya mirası eserimizden hak ettiğimiz geliri elde etmiş oluyoruz.

Lütfen biraz sağduyu biraz matematik”