Sürmene’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusu ikiye katlandı. Gündüz yapılan kutlamalar akşam sokaklara taştı. Sürmene Belediyesi, SİAD ve Sürmene Gençlik ve Yardım Derneği tarafından düzenlenen Sanat Sokağı Şöleni karnaval havasında geçti.
Sunuculuğunu Aslan Kar’ın yaptığı geceye, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Erdem Sürmen, Sürmene Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Azizoğlu, Ak Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen’in yanı sıra vatandaşlar katıldı. 
Protokol konuşmalarının ardından sanatçıların sahne aldığı gecede Karadeniz’in son dönemlerde yükselen yıldızı Sinan Yılmaz performansıyla herkese ‘pes’ dedirtti. Dinmek bilmeyen enerjisi, sahneye olan hakimiyeti, neredeyse tüm katılımcılarla kurduğu sıcak temas gözlerden kaçmadı. Bu yıl Trabzon’daki tüm festival ve şenliklerde sahne alan Yılmaz, milliyetçiliğinin yanı sıra koyu Trabzonsporluluğuyla da her zaman bir adım önde bulunuyor. 
Muhteşem gecenin finalini ise bir başka Trabzonlu sanatçı Yusuf Güney yaptı. Sahneye gecikmeli çıkan yakışıklı sanatçı söylediği şarkılar ve sempatikliğiyle bu açığını kısa sürede kapattı. Şölende sahne alan sanatçılara üzerlerinde isimleri yazılı 61 numaralı Sürmenespor forması hediye edildi.