61SAAT HABER SERVİSİ - İstanbul Bahçelievler’de yaşanan bir olay herkesi şok etti. Özel bir hastanede görevli psikiyatri uzmanı Dr. Fikret Hacıosman, psikolojik sorunları sebebiyle tedavi ettiği hastası Serhat T.’nın silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralan Dr. Hacıosman, ameliyata alınmış ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

Olayın ardından kaçan Serhat T. akrabasının evine sığınırken polisin operasyonuyla yakalanacağını anlayınca evdekileri rehin aldı. Müzakereci polislerin devreye girmesiyle ikna edilen saldırgan ardından gözaltına alındı. 
Yaşanan bu acı olay sonrasında Türkiye Tabipler Birliği Merkez Konseyi tarafından yapılan dün yapılan basın açıklamasında bu vahşi saldırıyı kınamak amacıyla tüm Türkiye’de bugün saat 12:30’da tüm hekimleri ve sağlık çalışanlarını hastane bahçelerinde birlikte olmaya ve basın açıklaması yapmaya davet etti. 



NEDEN YAPMAMA KARARI ALDIKLARINI AÇIKLADI... 
Ancak Trabzon’da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Numune Yerleşkesi Bahçesinde yapılması planlanan basın toplantısını Trabzon Tabip Odası yapmama kararı aldı. Trabzon Tabip Odasının ‘Sadece Basın açıklaması yaparak yetinilmesi nedeniyle bu toplantıyı yapmaya kararı aldığı kaydedildi. 
Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri, toplantıya yapmama kararlarını yaptığı yazılı bir açıklamayla dile getirdi. Sivri, “Saldırıya uğrayan bir kişinin hekimden önce  insan olduğunu unutup, çirkin yorumlar yapan insanların varlığından; doktorun darp edilmesine hak etmiştir gözüyle bakılmasından, her darp edilen, yaralanan ve ölen meslektaşımızın arkasından sadece basın açıklaması yapmaktan başka elimizden bir şey gelmemesinden, insanların hastanelere  silahla girebiliyor olmasının rahatlığından, gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini defalarca anlatmamıza rağmen sesimizi duyuramadığımızdan, sağlıkta şiddet yasasının hala çıkmamasından utanıyoruz” ifadelerini kullandı. 
Sivri, “ Bu nedenle 3.10.2018 tarihli Dr. Fikret Hacıosman konulu basın açıklamasına Trabzon Tabip Odası olarak katılmama kararı aldık” dedi.