Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Badminton Türkiye Şampiyonasına Trabzon KYK takımları damga vurdu. Geçen yıl düzenlenen turnuvada erkeklerde birinci, kızlarda ise ikinci olan Trabzon KYK takımları, bu yılki şampiyonada mükemmel maçlar çıkardı, hem kız, hem de erkeklerde zirvede yer aldı. 

Önce yurtlar arası düzenlenen il birinciliği müsabakalarında şampiyon olan takımın önderliğinde, diğer yurtlardaki başarılı sporcuların da katılımıyla oluşturulan il karmalarının mücadele ettiği Badminton Türkiye Şampiyonası, Gaziantep’te yapıldı. 21 kız ve 19 erkek takımının katıldığı turnuva, nefes kesen maçlara sahne oldu. 

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, yoğun ders programı ve sınav takvimi arasında antrenmanlarını hiç aksatmadan turnuvaya hazırlanan ve Türkiye şampiyonu olan öğrencileri kutladı, “Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Ömür boyu unutamayacakları bir başarıya imza attılar, ilimize çok değerli kupaları getirdiler” diye konuştu.

Geçen yılın şampiyonu olan Trabzon KYK Erkek Badminton takımı, bu yıl da kalitesini ortaya koydu. Osman Gayır’ın kaptanlık ettiği Trabzon takımı, Kars KYK’yı 5-0, Gaziantep’i 5-0 ve Ankara’yı 4-1 yenerek final grubuna yükseldi. Final maçlarında Malatya ve Iğdır’ı 5-0, Kocaeli ve Tokat takımlarını da 4-1’le geçen Trabzon KYK, yine şampiyon oldu.

Geçen yıl ikincilikle yetinen Trabzon KYK Kız Badminton Takımı, bu yıl hedefine ulaştı. Grup maçlarında Samsun temsilcisini 3-2, Şırnak ve İstanbul’u 5-0’la geçip adını üst tura yazdıran kızlar, 5 grubun birincileri final grubunda karşılaştı. Trabzon ekibi, Antalya’yı 5-0, Denizli, Kayseri ve Ankara’yı da 3-2’lik skorlarla geçerek mutlu sona ulaştı.