İstanbul Trabzon Dernekler Federasyonu’nca 03-06 Ekim 2019 tarihleri arasında, İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Trabzon’un fethinin 558'inci yıldönümü kutlamaları ve 11'inci Trabzon günlerinde özellikle yemek stantlarında Akçaabat köftesi rezilliği yaşandığı ifade edildi.

Yemek stantlarında yaşandığı ileri sürülen Akçaabat Köftesinin rezilliğine dur diyen yetkili bulunmazken fuar alanında herhangi bir kontrol mekanizması da olmaması Trabzon’un en önemli yiyeceklerinden biri olan Akçaabat köftesini Trabzon tanıtım günlerinde rezil ettiler söylentilerini de beraberinde getirdi.

Özellikle Akçaabat’ın köftesi ile Türkiye’de marka olmuş kişilerin isimlerini kullanan ve Akçaabat ile hiçbir alakası olmayan kişilerin Trabzon tanıtım günlerinde kendi tarifleri ile yapabildikleri kadar Akçaabat köftesi yapmaları rezilliğin ne kadar vahim olduğunu gösteriyor.

Trabzon Tanıtım Günleri'nin en büyük amacı "Trabzon'u tanıtmak" olduğu ifade edilirken Akçaabat Köftesi'nde yaşanan bu durum oldukça sinirleri gerirken "Yalnız Trabzon ve Türkiye ile özdeşleşmiş tarihi Akçaabat köftesinin bu derece kötü tanıtılacağı hiç mi hiç Trabzon dernekleri federasyonunun aklına gelmedi" yorumları yapıldı.

Yaşanan bu durum karşısında isyan eden organizasyona katılım gösteren Trabzonlular "İstanbul’da ne kadar merdiven altı köfte ve yemek işletmecileri varsa Trabzon günlerinde Akçaabat köftesini tanıtmaya ve yedirmeye çalışıyorlar. Neredesiniz İstanbul Trabzon Dernekler Federasyonu? Nasıl olurda bu rezilliklere müsaade edersiniz.? Organizasyon başlamadan önce Trabzon ve ilçeleriyle özdeşlemiş olan markalarla, işletmecilerle görüşmediniz mi onları davet etmediniz mi? Nasıl olur da, Mardinliye, Amasyalıya, İstanbulluya gel kardeşim sen Akçaabat köftesini yap dersiniz?Böyle yaparsanız Trabzon tanıtım günlerine gelen iştirakçileri hem bir daha gelmeme adına soğutmuş olursunuz, hem de ne Akçaabat’tan nede başka ilçeden marka isimler bir dahaki tanıtım günlerine katılmış olur." yorumlarını yaptı.