Trabzon Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun açıklamış olduğu ‘Teknoloji Üniversitesi’ hedefine yönelik olarak böyle bir üniversitenin Trabzon’a fazla olduğunu şehrin böyle bir üniversiteyi kaldıramayacağını belirterek  Trabzon’un ileri gelenlerinin KTÜ’yü ihya etmeleri gerektiğini söyledi.

KTÜ’YÜ İHYA EDELİM

Kurulduğu 1955 yılından beri Karadeniz’in en önemli yapı taşlarından biri olan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) varken yeni bir ‘Teknoloji Üniversitesi’’nin Trabzon’a fazla olduğunu böylesi projeler yerine KTÜ’nün ihya edilerek adının yüceltilmesi gerektiğine vurgu yapan Trabzon Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş, “Teknolojinin ilerlemesini hepimiz isteriz ancak Trabzon’da bir KTÜ gerçeği var” dedi. KTÜ’deki teknik bölümlerden mezun olanların bile staj imkânı bulamadığına değinen Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş, farklı bir üniversite için ayrılacak olan kaynakların KTÜ’lü öğrencilere ve KTÜ’ye ayrılması gerektiğini, proje geliştirilecekse bunun KTÜ’de yapılması gerektiğini söyledi.

TRABZON KTÜ’YE SAHİP ÇIKMALI

Böyle projeler yapılırken KTÜ’nün varlığının hiçe sayılmaması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Altaş, Trabzon’un ileri gelenlerinin KTÜ’ye sahip çıkmaları gerektiğini belirtti. Var olan üniversiteyi bir kenara atarak farklı çözümlere gitmek yerine kaynakların KTÜ’ye akıtılması için uğraşılmasını isteyen Trabzon Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş, “KTÜ’nün Trabzon, bölge ve ülkedeki konumu hiçe sayılmamalı. KTÜ’nün hali hazırda Of’ta Teknoloji Fakültesi var. Böyle bir üniversite kurulursa KTÜ’den sadece isim olarak farkı olacaktır. Bu ne yarar getirir ne üstünlük sunar buna bakılmalıdır. Proje geliştirenler planlamalarını iyi yapmalı, iyi değerlendirmeli” ifadelerini kullandı.

Gültekin SADIKOĞLU / Günebakış