Ziyarette Kayak İhtisas Kulübü Başkanı Zeynep Bayoğlu, Trabzon Valiliği, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Türkiye Dağcılık Federasyonu işbirliğiyle 31 Ağustos- 2 Eylül 2018 tarihleri arasında Düzköy’de düzenlenmesi planlanan TEDAK Uluslararası Şahinkaya Kaya Tırmanış Festivali için Vali Yavuz’a bilgi sundu.

Kayak İhtisas Kulübü Başkanı Zeynep Bayoğlu; 09-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Trabzon Düzköy Şahinkaya’da Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından görevlendirilen Öztürk KAYIKCI ve aralarında dünyadaki zorlu zirvelere tırmanışları ile tanınan Milli Dağcı Tunç Fındık’ın da bulunduğu uzman bir kadroyla TEDAK’ın 25. yıl etkinlikleri kapsamında ve ana sponsorluğunda düzenlenmesi planlanan faaliyette 13 boltlu rota açılmış olduğunu söyleyen Başkan Zeynep Bayoğlu; ”Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından akretide edilerek tescillenmiştir. UIAA Derecelerine göre rotalar VI. İle VIII. dereceler arasında oluşturulmuştur” dedi.

Geçen yıl Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla, Düzköy Kaymakamlığı ve belediyesinin de desteğiyle Şahinkaya Tırmanış ve Doğa Sporları Şenliği gerçekleştirildiğini ifade eden Trabzon Tenis, Dağcılık, Kayak İhtisas Kulübü Başkanı Zeynep Bayoğlu, “Büyük ilgi gören şenliğin ardından ikincisi 31 Ağustos-2 Eylül arasında planlanmaktadır. Planlanmasına göre 26-30 2018 Ağustos tarihleri arasında 12 kişilik uzman ekip tarafından boltlu rota sayısı 25’e tamamlanacaktır. Ardından 31 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında TEDAK Uluslararası Şahinkaya kaya tırmanış şenliği gerçekleşecektir.

Şenliğe ülke ve ülke dışından katılan sporcularla birlikte başta Şahinkaya olmak üzere ilimiz ve bölgemizin tanıtımında önemli bir adım atılması planlanıyor. Şahinkaya’nın Karadeniz Bölgesinde bir tırmanış merkezi olmasıyla da bölge turizmi gelişecek, dünya genelinde gelen tırmanışçılar yöre ekonomisine katkı sağlayabilecektir” dedi.