61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, Terminal Projesinin ihalesini alan Müteahhit Firma, henüz işin başında icralık oldu. 


Piyasaya çok sayıda borcu olduğu iddia edilen firmayla ilgili dün ve bugün icra işlemi başlatıldığı kaydedildi. 
Avukat ve Polisler eşliğinde Terminal Projesinin şantiyesine giden icra memurları firmaya ait mallara haciz koyduğu kaydedildi. 


Terminal Projesinde kullanılmak üzere şantiyeye getirilen demirler dün icra memurları tarafından alınırken, bugün de firmaya ait olduğu kaydedilen bir tanker içindeki yakıtın da yine icra kapsamında haczedildiği ifade ediliyor.


Terminal Projesinin hemen başında bu tür olayların yaşanması ise endişelendirdi. 
Projenin seyrinin bu işlemlerden etkilenip etkilenmeyeceği ise merak konusu oldu. 


Öte yandan Araklı İlçesinde hükümet konağı projeni de aynı firmanın yaptığı ve bu tür sıkıntıların orada da geliştiği belirtiliyor. 

BELEDİYE YAKIN TAKİPTE 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri konuyu yakındın takip ettiklerini belirterek ‘Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sözleşmemiz kapsamında yüklenicinin yerine getirmesi gereken sorumlulukları var. Bu sorumlulukların yerine getirilmediği tespiti yaptığımızda sözleşmenin feshi dahil hukuki süreçleri başlatacağız. Tekrar ifade etmemiz gerekirse belediyenin işi yeni başladığı için, belediye açısından büyük bir sorun oluşturmuyor. Şu anda yüklenicinin durumu. Süreci yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.