61SAAT HABER SERVİSİ

İstanbul Beşiktaş’ta alçak saldırı nedeniyle şehitleri anmak ve terörü lanetlemek için çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar Trabzon’un Ortahisar İlçesi Atatürk Alanı’nda düzenlenen ‘’Milyonlarca İnsan Tek Yürek! Türkiye’’ diyerek toplandı.

Alçak saldırıda şehit düşen polis ve vatandaşlar için dua edilirken Türkiye Kamu Çalışanları Sendikalar Konfederasyonu Trabzon Temsilcisi Coşkun Dilber etkinliğe katılan sivil toplum kuruluşları adına açıklamalarda bulundu.

‘SİNSİ VE KİRLİ OYUNU BİRLİKTE BOZACAĞIZ’
Dilber şu açıklamalara yer verdi;
‘’Ülkemizin, birliğimizin, demokrasimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanıyor. Bu oyunda hem içerden hemde dışarıdan figüranlar vardır. İçeriden bu oyunun sonunu bilerek veya bilmeyerek gönüllü olanlar vardır. Ama bizler biliriz ki, bu coğrafyanın bedeli ağırdır. Türk milleti bu bedeli ödediği için buraya yurt yapmış, vatan yapmıştır. Bugünde bu bedeli ödemekten imtina etmemektedir. Bu sinsi ve kirli oyunu birlikte bozacağız. '

‘TERÖRÜN GELECEĞİMİZİ KARARTMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’
‘’‘Milyonlarca insan tek yürek! Türkiye’ diyoruz. Terörün ve teröristin geleceğimizi karartmasına izin vermeyeceğiz. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Her türlü ötekeleştirilmeye rağmen, gün birlik olma günüdür. Teröre karşı gerekli bütün hukuki önlemlerin alınmasını destekliyoruz. Ülkemizin birliğine ve beraberliğine hem gözle bakan, saldıran her türlü terörü lanetliyoruz. Terörü destekleyenleri, terörden medet umanları da lanetliyoruz’’

Trabzon Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca ise idamın geri gelmesini isteyerek teröre karşı tepkisini dile getirdi.

"KIYAMETE DEK"

"Trabzon halkı Bugün burada teröre lanet okumak, terörle mücadele de en önde bulunan güvenlik Güçlerimizin ve devletimizin yanında olduğumuzu dünyaya bir kez daha haykırmak için toplanmış bulunmaktayız. Bizler Trabzon Şehit Aileleri Derneği Olarak tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, yaralı gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Bağn yanık, acısını içine atan şehit ana ve babalarının karşısında saygıyla eğiliyor, ellerinden öpüyor, aramızdan ayrılanlara da Allah'tan rahmet diliyoruz. Ateş düştüğü yeri yakar derler. Ateş sadece düştüğü yeri yakıyorsa birlikten ve beraberlikten kimse bahsedemez Dün bu acıyı bizler, bugün İstanbul’daki hain ve alçakça saldırıda şehit olanların yakınları, yanlarda belki sizler, belki başka ailelerin canları yanacak, yüreklen Bağlanacak ama şehidimin geride bıraktığı yakınları olarak acımızı içinize gömüp ağlamayacak ve hainleri asla sevindirmeyeceğiz Acılarımızı ve mutluluklarımızı hep birlikte yaşadığımız sürece bu millet ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Kıyamete dek var olacaktır. Biz Şehit Aileleri olarak, terör olayları karşısında her zaman ve her türlü şartlar altında bayrağımızın, devletimizin, milletimizin, Misak-ı Milliye sahip çıkanların yanında saf tutanlardan olduğumuzu açık ve seçik bir şekilde belirtiyoruz Değerli Trabzonlular Biz Şehit Aileleri olarak bugüne kadar ülke adına yaşanmışlıklara karşı sessiz katmadık. Korkmuyoruz ve asla duyarsız değiliz. Kimden ve neden korkalım? Hayattaki en değerli varlıklarımızı kaybetmişiz. Kaybedecek neyimiz kalmış? Yaşanılanları çok yakinen takip etmekteyiz. Çözüm sürecinde bunun bir çözülene süreci olduğunu bu meydanlarda yine bizler haykırmıştık. Analar elbette ağlamasın istiyoruz. Bunu bizden fazla da kimse isteyemez diye düşünüyoruz. Rabbim hiç kimseyi evlat ve kardeş acısıyla yaşatmasın.

"İDAM GERİ GELSİN"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; 'Tarihte hiçbir devlet yoktur ki yabancıların tavsiyeleriyle ayakta kalabilsin.' Çok açık ve seçik olarak şu soruyu soruyoruz: Ey AB başta PKK olmak üzere diğer terör örgütleriyle olan çirkin ilişkilerinizi ne zaman bitireceksiniz, bu çirkin ve çarpık ilişkiler devam ettiği surece günü geldiğinde terör bataklığından çıkamayacaklarını ve orada yok olacaklarını bilmelerini istiyoruz. Biz şehit aileleri olarak eli kanlı, terör örgütlerine ve de çocuk istismarcılarına karşı hak ettikleri cevabın verilmesini istiyoruz.
 Bu alçakların hak ettiği tek ceza idamdır. Bu hainlere karşı merhamet duygumuz yoktur. Teröre bulaşanlar ve çocuk istismarcıları için geri gelmesini istiyoruz.Çözüm meydanlarda değil, inlere girmektir.
Değerli Trabzonlular Biz Şehit Aileleri olarak, acımız çok büyük. Her gün şehitlerimiz var. Terör örgütlerinin tek bir amacı var. Bizleri yıldırmak ve korkutmak. Bizler Onların tuzağına düşmeyeceğiz. Her zaman başımız dik duracak vakur duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. 
Saygıdeğer Trabzonlular 
Son olarak din düşmanlarına vatan düşmanlarına karşı topyekûn tepki göstermemiz gerekiyor. Asla ve asla mücadeleden vazgeçmemek ve yılmamak gerekiyor. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil karda mevcuttur. Ne Mutlu Türk'üm Diyene!"

KARANFİL VERİLDİ

Etkinliğin sonunda ise vatandaşlar güvenlik önlemleri nedeniyle alanda bulunan polislere giderek karanfil verdi.Etkinlik olaysız bir şekilde sona erdi.

  ŞEHİTLER İÇİN ŞİİR OKUNDU
 


​ŞEHİTLER KURAN TİLAVETİ VE DUALAR