Valilik önündeki törene protokol üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Başkan Yardımcısı Tolga Avcı ile öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİLER

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, Trabzon Şehitliği’ni de ziyaret ederek başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Milli Mücadele’de ve vatan savunmasında şehit düşen askerlerimize dua etti.

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, 16 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile İstanbul’dan başlayan yolculuğun ardından 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkılmasıyla ilk ateşi yakılan Milli Mücadele’nin, dünya tarihinin en önemli direnişlerinden biri olduğunu belirterek, “Milli Mücadele’nin 100. Yılı ve Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle, bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm Milli Mücadele şehitlerimizi, gazilerimizi, bu vatanın güvenliği, Türk milletinin geleceği ve huzuru uğrunda şehit ve gazi olan tüm askerlerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.