Karar  Resmî Gazetede yayınlandı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdöl, üniversite bünyesinde kurulan yeni Trabzon Tıp Fakültesi’ne ilişkin, "Fakültemiz, geçmiş ile gelecek arasında kurduğumuz bağın genç dimağlara atılan imzası olacaktır. Trabzon’a hayırlı olsun" değerlendirmesinde bulundu.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde Trabzon’un ikinci Tıp Fakültesi “Trabzon Tıp Fakültesi” kuruldu haberi sonrası Arsin platformu sosyal medya üzerinden kampanya başlattı.
Arsin platformu başkanı Mustafa Tiryakinin yaptığı açıklamada Trabzon Tıp Fakültesi şehrimize hayırlı olsun. Biz Arsin olarak Trabzon Tıp Fakültesine talibiz. Şehrimizin en uygun yeri ilçemiz Güzelyalı mahallesinde bir kısmı boş bir kısmı yüksek okul ve TEDAŞ tarafından depo olarak kullanılan alandır. Bu arazının ulaşımı kolay, fiziki şartlar uygun ve kamulaştırma beldi ödenmeksizin bu amaçla kullanılabilecektir. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın geçmiş tarihlerde imzasıyla bu arazinin KTÜ devredildiğini de biliyoruz dedi.

Teşekkür etti
Arsin platformu başkanı Mustafa Tiryaki başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bu hizmetin Trabzon’a kurulmasında emeği olan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve YÖK Genel Kurulu üyelerine teşekkür etti. Başkan Tiryaki Bu süreci başlattık. Başta Arsin, Yomra ve Araklı ilçemiz olmak üzere bütün Trabzon da ve il milletvekillerimizden, şehrimizin bakanlarından de destek bekliyoruz dedi.
Büyük Destek
Sosyal medyada başlattıkları kampanyanın saatler içerisin de on bine yaklaştığını da vurgulayan başkan Tiryaki önümüzdeki günlerde imza kampanyası başta olmak üzere çeşitli çalışmalar ve ziyaretlerimiz olacak.İddialıyız şehrimizin en uygun yeri öneriyoruz inanıyoruz ki kabul görecektir dedi.